Košarkaši Sesveta u gostima pojeli Samoborce k'o kremšnite

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.2.2019. 22:43:22
Košarkaši Sesveta u gostima pojeli Samoborce k'o kremšnite

Foto: Sesvete danas, arhiva

U 11. kolu 2. Hrvatske košarkaške lige centar košarkaši Sesveta uvjerljivo su pobijedili inače vrlo dobru momčad Samobora koji ovog puta nisu znali što bi s loptom. Na kraju 86:67 (43:36) za Svece.



Vrlo iznenađujući događaj ponudilo je 11. kolo 2. košarkaške lige centar u Samoboru gdje su se našle dvije momčadi iz vrha tablice. Očekivala se teška i neizvjesna utakmica, a Sesvećani su se potajno nadali da bi možda mogli iznenaditi Samoborce u njihovom dvorištu. I iznenadili su ih itekako, pobijedivši s +19 poena razlike. Ovime su iznenadili i sami sebe.


Prva četvrtina ponudila je očekivanu dramatiku i rezultatsku neizvjesnost u kojoj su domaći na koncu bili bolji za dva poena - 23 - 21. Nakon toga kao da se nešto dogodilo i jednima i drugima. Domaći su stali, ili su ih gosti na to prisilili i zaigrali svemirsku košarku. Druga i treća četvrtina dobijena je s dva puta po 9 razlike, a zadnja zapečaćena s +3, više nego dovoljno za ogromno slavlje Saintsa koji su ponovo preuzeli vodeću poziciju s istim brojem bodova, ali i s jednim poenom razlike više od Zapada.  


Samobor je na trećem mjestu i nadalje najefikasnija momčad lige koja ovog puta protiv fantastične naše obrane nije imala šanse. Ponovo u momčadi Sesveta sjajni Papak s ozlijeđenim koljenom postiže 26 poena, ali sjajnu partiju su dali i svi ostali igrači na čemu im čestitamo. 


Sesvete

Dario Papak 26, Matej Krajačić 15, Ivan Radman 15, Philip Babić 13, Mislav Oršanić 5, Karlo Findri 4, Ivan Perković 4, Marijan Vlašić 2, Mirko Semren 2, Antonio Mišić 0, Franko Dugandžić 0, Karlo Ojdanić 0.


Nepotpuni rezultati 11. kola



Tablica





Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account