NBA: Žižić debitirao za Cavse sa četiri koša i šest skokova

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 5.10.2017. 13:47:18
NBA: Žižić debitirao za Cavse sa četiri koša i šest skokova

Foto: Ilustracija

Mladi hrvatski centar, 20-godišnji Ante Toni Žižić debitirao je aktualne NBA doprvake Cleveland Cavalierse u njihovoj prvoj predsezonskoj utakmici odigravši 12 minuta u 93-109 domaćem porazu od Atlanta Hawksa, a za to je vrijeme postigao četiri koša (šut za dva 2-3) uz šest skokova i jednu blokadu.


Žižić, koji je ovoga ljeta iz Boston Celticsa mijenjan u Cleveland, ipak će još pričekati na prve zajedničke minute s ponajboljim igračem svih vremena LeBronom Jamesom s obzirom da je najveća zvijezda Cavsa prvi predsezonski dvoboj prosjedila na klupi. Osim Jamesa, u igru nije ulazio niti Isaiah Thomas, koji je zajedno sa Žižićem stigao u Cleveland kao zamjena na Kyriea Irvinga. Ipak, na parket dvorane u Clevelandu izašao je Dwyane Wade koji je u svojoj prvoj utakmici u dresu Cavsa ubacio sedam poena za 14 minuta.

Najbolji strijelac Cavsa bio je Kay Felder koji je ušavši s klupe postigao 13 koševa, dok je Dennis Schroeder ubacio 18 poena za Hawkse.


Prvu utakmicu u dresu nove momčadi odigrao je i Bojan Bogdanović, on je u 104-86 gostujućoj pobjedi Indiana Pacersa kod Milwaukee Bucksa igrao 20 minuta i za to vrijeme ubacio pet poena (šut za dva 1-2, trica 1-5) i tome dodao po dva skoka i asistencije. Myles Turner i Lance Stephenson su sa po 17 pogodaka bili najbolji kod Pacersa dok je Gary Payton II sa 15 ubačaja predvodio Buckse.

Ivica Zubac je u 107-128 domaćem porazu Los Angeles Lakersa od Denver Nuggetsa dobio 13 minuta koje je iskoristio za pet koševa (šut za dva 2-2, slobodna bacanja 1-1), dva skoka i jednu blokadu. Kyle Kuzma je sa 21 poenom bio najefikasniji kod Lakersa, a Kenneth Faried je postigao 25 pogodaka za Nuggetse.

Dario Šarić je domaći poraz 89-110 Philadelphia 76-ersa od Memphis Grizzliesa odgledao s klupe.


Predsezona u NBA ligi traje do petka 13. listopada, dok će nova sezona početi u utorak 17. listopada.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.7.2017. 11:12:35

Create Account