Sesvetski košarkaši „prognani” iz Jelkovca

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.11.2020. 11:26:31
Sesvetski košarkaši „prognani” iz Jelkovca

Foto: Pixabay

Od ove nove natjecateljske sezone košarkaši Sesveta više ne mogu igrati domaće utakmice u Sesvetama.



Dogodilo se upravo ono na što su sesvetski košarkaši upozoravali već u više navrata i to dulje vrijeme. Zbog tehničkih problema više ne mogu igrati prvenstvene utakmice nigdje na području Sesveta. U gimnazijskoj sportskoj dvorani postojeći semafor nije u košarkaškoj funkciji, a u Jelkovcu se više ne mogu spustiti koševi(!?). A kako će košarkaši igrati bez koševa?


No, što se to točno događa i zašto Sveci ne mogu igrati u Jelkovcu?

Dvorana je , kao što je poznato, otvorena 2017. Već tijekom 2019. počeli su problemi s motorima koji dižu i spuštaju glavne koševe, ali nekako je to domar Zlatko uspijevao držati pod kontrolom i funkcioniralo je. Sve do potresa.


Poznatog datuma, 22. ožujka 2020. dolazi do većeg oštećenja metalne konstrukcije nosača tabli glavnih koševa, motori su potpuno pregorjeli i trenutno se koševi ne mogu spustiti.


Vlasnik dvorane je Zagrebački holding d.o.o., a sanacija i održavanje je u nadležnosti podružnice Upravljanje projektima. Ta podružnica je pokrenula javnu nabavu s ciljem sanacije kvara i vraćanja koševa u funkciju. Kako smo doznali, u međuvremenu je  zaprimljena ponuda koja tehnički zadovoljava sve uvjete, ali nije realizirana.  Na naš upit u podružnici, doznajemo da je ponuda bila daleko iznad očekivanog troška i stoga je odbačena. Neslužbeno radi se o slovenskom ponuđaču koji ima velikog iskustva i radi dobre stvari, ali je preskup. To što je i kvalitetan, zacijelo nikome nije važno. 


„Mi smo kao klub pisali dopise podružnici Upravljanje projektima, uključili školu, Košarkaški savez Zagreba, Sportski savez Grada Zagreba, Vijeće GČ, ali povratne informacije nema”, kaže nam predsjednik kluba Ivica Granić dodajući:


„Uslijed cijele situacije, onemogućeni smo u igranju na domaćem terenu (mijenjamo domaćinstva ili tražimo alternativne dvorane u ZG (Cedevita nam je ustupila dvoranu za Pulu, hvala im)), a ne može se ni trenirati na terenu punih dimenzija, nego se trenira poprijeko, na trećinama dvorane gdje su  od šest  6 bočnih koševa dva izvan funkcije. Tako da su uvjeti za rad iznimno loši”, zaključuje Granić.


U holdingovoj podružnici Upravljanje projektima kontaktirali smo  Vladimira Markulina koji je zadužen za sektor održavanja objekata i koji nam je potvrdio priču o odbijenoj ponudi zbog previsoke cijene, te rekao da je  postupak za drugu javnu nabavu u tijeku.  Nije mogao ništa više reći od toga kad će proces odabira ponude biti završen, a još manje kad će kvar biti popravljen. Zatražio je pismeni upit što smo i učinili i odgovor ćemo objaviti kad ga primimo.


A do daljnjeg naši će košarkaši i dalje kao prognanici igrati u nekim drugim dvoranama u nekim drugim gradskim četvrtima, kad ne mogu u Sesvetama. 

U svemu tome na kraju lijepa vijest da su u posljednjem kolu u gostima u Omišu kod momčadi Omiš Čagalj Tours pobijedili 77:65.  Palac gore za naše košarkaše i nada da će se u Holdingu uskoro naći pravi odgovor na ovaj problem.



Vezane vijesti
Ažurirano: 30.1.2024. 13:05:53

Create Account