Sveci žele uskrsnuti u Prvu ligu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.4.2019. 11:14:37
Sveci žele uskrsnuti u Prvu ligu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

Košarkaši KK Sesvete, popularni "Sveci", kao što je poznato prvaci su  Druge lige centar, te su ušli u kvalifikacijsko natjecanje koje dva kluba vodi u viši rang, Prvu mušku košarkašku ligu. 



Završni turnir ove je godine dodijeljen Omišu odakle su pravci Druge lige jug, momčad Omiš - Čagalj tours. Naime, u Hrvatskoj se igra pet drugih liga, pa tako imamo i pet prvaka koji će igrati na završnom turniru po principu svaki sa svakim, a dvije najbolje momčadi plasirat će se u Prvu ligu. 


Završni turnir će se u Omišu igrati od 1. do 5. svibnja 2019, a za mjesto u Prvoj muškoj ligi se bore prvaci regija: Belišće, Kastav, Omiš - Čagalj Tours, Podravac  i Sesvete.


Ovih se dana naši košarkaši intenzivno pripremaju za kvalifikacijsko natjecanje. Posjetili smo ih na jednom treningu u sportskoj dvorani Jelkovec gdje nam je trener Tomislav Vouk rekao da marljivo treniraju, spremaju se za utakmice, no posebno ističe da lako biti neće. "Ne znamo mnogo o suparnicima, čuli smo da je najveći favorit domaćin, momčad Omiša, ali navodno da niti Belišće nije loš klub, međutim, imamo i mi svoje adute, iako ćemo biti malo zakinuti, jer nećemo tijekom cijelog turnira moći računati na sve naše standardne prvotimce", rekao je Vouk.


Predsjednik kluba Ivica Granić podsjeća nas da su naši košarkaši u amaterskom statusu. "To znači da rade, imaju svoje poslove, idu na fakultet općenito, ne žive od igranja košarke niti bi im klub u ovom trenutku to mogao omogućiti, dakle mi smo amaterska ekipa, a igra se djelomično u radnom danu. Stoga će nam Findri faliti na dvije utakmice zbog obveza na fakultetu, ima ispit na koji, naravno mora pristupiti, a sličnih primjera ima još, pa će nas to malo oslabiti. No, nećemo se vaditi na to, borit ćemo se i vidjeti koliko možemo, a mi vjerujemo u sebe", rekao nam je Granić koji ponekad nadgleda treninge.   Bit će naporno, u četiri dana odigrati četiri utakmice tim više što su Sesvećani slobodni prvog dana, pa ostala četiri igraju za redom. 


Doista klub koji okuplja 170 mladih članova svih uzrasta sa školama košarke u gotovo svim sesvetskim školama, ima potencijala zaigrati i u višem rangu od dosadašnjeg, no ukoliko to dečkima ovoga puta ne pođe za rukom, neće biti tragedija. 


Evo rasporeda kvalifikacijskog turnira:


srijeda, 1. svibnja 2019.

KK Podravac – KK Belišće  u 17:00

KK Kastav – KK Omiš-Čagalj Tours u 19:30

KK Sesvete - slobodan


 četvrtak, 2. svibnja 2019.

KK Belišće – KK Kastav  u 17:00

KK Sesvete – KK Podravac  u 19:30

KK Omiš-Čagalj Tours – slobodan


petak, 3. svibnja 2019.

KK Kastav – KK Sesvete  u 17:00

KK Omiš-Čagalj Tours – KK Belišće  u 19:30

KK Podravac – slobodan


subota, 4. svibnja 2019.

KK Sesvete – KK Omiš-Čagalj Tours     u 17:00

KK Podravac – KK Kastav  u 19:30

KK Belišće - slobodan


nedjelja, 5. svibnja 2019.

KK Omiš-Čagalj Tours – KK Podrava u 15:00

KK Belišće – KK Sesvete   u 17:30

KK Kastav - slobodan


Vezane vijesti
Ažurirano: 18.9.2022. 11:51:25

Create Account