GNK Dinamo predstavio novog predsjednika Uprave

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 2.3.2018. 16:40:41
GNK Dinamo predstavio novog predsjednika Uprave

Foto: HRT

Nogometni klub Dinamo održao je godišnju Skupštinu na kojoj se očekivalo kako će Tomislav Svetina objaviti da je riješen problem s nadležnim tijelima oko privatizacije Dinama, jedna od tema bilo je i financijsko izvješće za 2017. godinu, a za novog predsjednika Uprave imenovan je Igor Kodžoman (47), javlja HTV.


Svetina je istaknuo kako ne može otkriti ništa prije odluke Povjerenstva za profesionalne klubove, pri Središnjem državnom uredu za sport. Povjerenstvo je nedavno odbilo elaborat i zatražilo izmjene.


Dinamo je financijsku 2017. godinu završio s gubitkom od čak 112 milijuna kuna. Prihodi 'modri' su 242,3 milijuna kuna, a rashodi 355,1 milijuna kuna.


Na ukupni financijski rezultat ove godine utjecala je strateška odluka kluba da svjesno uđe u rizik i ne prodaje igrače te činjenica da smo procjenu prihoda radili na plasmanu u skupine europskih natjecanja. Moram naglasiti da u perspektivi ciklusa od tri godine, 2016. smo imali veliki prihod i to nam je zapravo omogućilo i 'dalo prostora'' za taj svjestan rizik zadržavanja igrača, rekao je Svetina.


Skupština je donijela odluku o promjeni Statuta kojom se uvodi novi model uprave kao operativnog tijela kluba, a za predsjednika Uprave imenovan je Igor Kodžoman.


Odlukom skupštine utemeljena je i funkcija potpredsjednika kluba na koju je imenovan Svetina koji je ujedno i član Uprave. Isto tako, dosadašnji član uprave i direktor financija Matej Škegro svojevoljno odlazi iz kluba u potrazi za novim poslovnim izazovima. Uz Kodžomana i Svetinu, članovi uprave GNK Dinamo su: Vlatka Peras, Amra Peternel i Krešimir Antolić.


Predsjednik Dinama Mirko Barišić istaknuo je kako se protiv Dinamovih skupštinara vode tri kaznena postupka, naglasivši kako su u klubu uvjereni da su oni zasnovani na neistinitim i netočnim podacima.


Poanta svega je da se našim djelatnicima sudi jer su kao nanijeli štetu klubu, a mi smatramo da kao Skupština moramo zauzeti čvrst stav. I apsolutno smo šokirani ovim nezapamćenim progonima naše Uprave. Kategorički odbijamo sve navode u ovim postupcima, naš klub niti u čemu nije oštećen, Dinamu nisu nanesene nikakve financijske i materijalne štete, rekao je Mirko Barišić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.5.2021. 11:25:50

Create Account