HNS: Danas u 14.30 sati nastavak prekinute utakmice Hrvatske i Kosova

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.9.2017. 11:01:55
HNS: Danas u 14.30 sati nastavak prekinute utakmice Hrvatske i Kosova

Foto: HINA/ Dario GRZELJ

 Prekinuta utakmica Hrvatske i Kosova u kvalifikacijama za SP 2018. nastavit će se u nedjelju u 14.30 sati na maksimirskom stadionu, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.

 


 "Danas u 9.00 sati u Zagrebu je održan sastanak Fife s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza i Kosovskog nogometnog saveza (FFK) i službama zaduženima za organizaciju utakmice na kojem je utvrđeno kako će se utakmica Hrvatska - Kosovo, koja je u subotu prekinuta zbog kiše, nastaviti od 22. minute u nedjelju, 3. rujna, u 14.30 sati na stadionu Maksimir", objavljeno je u nedjelju prijepodne na  internetskom portalu HNS-a.


 "Nakon jučerašnjeg prekida utakmice uslijedila je intenzivna komunikacija između oba saveza s Fifom i Uefom, te je donesena odluka da novi sastanak bude održan u nedjelju u 9.00 sati. Uoči sastanka, Fifin delegat i suci te predstavnici momčadi pregledali su maksimirski travnjak te je ustanovljeno da se na njemu danas može igrati. Uzimajući u obzir FIFA Pravilnik, koji nalaže obavezni nastavak utakmice unutar 24 sata ako to uvjeti na terenu dozvoljavaju, kao i činjenicu da je gotovo nemoguće pronaći novi termin odigravanja utakmice, pronađen je kompromis između Fife, dva saveza, i uz znanje Uefe, da se utakmica nastavi u nedjelju u 14.30 sati od 22. minute kada je prekinuta. Nastavak utakmice momčadi moraju započeti u istim sastavima koji su u trenutku prekida bili na travnjaku. FIFA se je zahvalila savezima Hrvatske i Kosova na razumijevanju i rješenju ove izvanredne situacije", navodi se u priopćenju na internetskom portalu HNS-a.


 Subotnja utakmica između nogometaša Hrvatske i Kosova prekinuta je u 22. minuti zbog nemogućih uvjeta za igru, odnosno zbog natopljenog terena na stadionu u Maksimiru. Zbog kišovitog vremena teren je bio toliko natopljen vodom da je lopta često zapinjala u lokvama, kojih je bilo na gotovo svim dijelovima maksimirskog travnjaka.


 Utakmica je privremeno prekinuta u 22. minuti. Prekid i konzultacije trajali su desetak minuta, a onda je sudac utakmice Šveđanin Stefan Johannesson u dogovoru sa Fifinim delegatom odlučio definitivno prekinuti susret.


 U subotu navečer na Fifinom twitter profilu objavljena je informacija kako će se prekinuta utakmica odigrati u nedjelju, 3. rujna, ali iz hrvatskog tabora su tvrdili da to nije točno, te da se traži novi termin za odigravanje utakmice. No, na kraju se ipak igra u nedjelju, a ovakva odluka ne ide na ruku "vatrenima", koji u utorak (5. rujna) gostuju u Turskoj.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2017. 22:32:38

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account