Niti s tri igrača više Šibenik nije uspio pobijediti Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.4.2019. 23:59:36
Niti s tri igrača više Šibenik nije uspio pobijediti Sesvete

Foto: Šibenski

Na stadionu sv. Josipa Radnika u Sesvetama odigrana je utakmica 19. kola 2. HNL-a u kojoj su Sesvete i vodeći Šibenik odigrali nerješeno 0:0.



Bila je to vrlo čudna utakmica u kojoj je sudac Zdenko Lovrić domaćinima pokazao ček 9 kartona, od toga tri crvena, a gosti su bili zaslužili samo tri kartona. Gosti itekako mogu žaliti za tri boda, jer su u 88. minuti promašili jedanaesterac, a toj završnici imali su čak tri igrača više. 


U prvom dijelu obje momčadi imali su nekoliko prilika, a najizglednija je bila ona iz 45. minute, kada su gostujući igrači Antunović i Kendeš jurnuli u 2 na 1 kontru, ali potonji je, iako je već savladao domaćeg vratara, pucao tik pokraj gola.


Drugi dio bio je puno sadržajniji. Čim se krenulo s centra Šibenčani su ponovno složili veliku priliku, Antunović je izašao 1 na 1 s domaćim golmanom, ali se spetljao, da bi se sve završilo faulom na rubu 16-erca. Iz tog slobodnjaka Kukec je solidno pucao, ali vratar Sesveta Mikulić ponovno je bio na visini zadatka. Par minuta kasnije Tolić je uzdrmao gredu, nakon što je ispremiješao obranu Šibenika, a onda je okvir gola uzdrmao i Prince nakon što je snažno tukao s dvadesetak metara. U sljedećem napadu Bulat je vrhunski uposlio Kukca, ali golman Mikulić dobro je reagirao.


Imali su uz to i jedni i drugi još nešto poluprilika, a u 84. minuti, nakon što je zbog udaranja Bulata Tolić dobio drugi žuti karton, Šibenik je u završnicu ušao s igračem više. I to su naplatili već u sljedećem napadu. Odnosno mogli su naplatiti. Naime, u gužvi u domaćem 16-ercu netko je igrao rukom, i sudac je pokazao na bijelu točku. Uslijedili su žestoki prigovori domaćina, neki su i pretjerali u tome, pa je sudac pokazao još dva crvena, Džijanu i Jokiću. Izvođenja kaznenog udarca prihvatio se Celić, ali vratar Sesveta Mikulić ga je nadmudrio. S tri igrača više Šibenik je krenuo po gol, ali Sesvete su se obranile i ostalo je 0:0.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account