NK Sesvete u posljednjem je kolu podijelio bodove s novim prvoligašima - NK Varaždinom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 26.5.2019. 15:28:20
NK Sesvete u posljednjem je kolu podijelio bodove s novim prvoligašima - NK Varaždinom

Foto: Sesvete danas, Borko Samec/ Varaždinske vijesti

U subotu, 25. svibnja NK Sesvete je na domaćem terenu odigrao posljednju utakmicu prvenstva 2. HNL-a s prvacima lige i novim prvoligašima NK Varaždinom  podijelio bodove 1:1 (0:1).




Iako je to bila uglavnom revijalna utakmica za prvaka Druge HNL, NK Varaždina, u zadnjem kolu prvenstva, bili su jako blizu 17. pobjedi sezone, koja im je promakla u posljednjim trenucima utakmice kad su Sesvećani ipak postigli pogodak i utakmica je završila rezultatom 1:1.


Varaždin je u vodstvo doveo mladi 20-godišnji napadač Patrick Osei Kesse Junior pogotkom u 14. minuti, a gol vrijedan boda za domaćine primio je u 89. minuti. 


Pogodak za domaćina postigao je Mario Vasilj. Vidjelo se da gosti doista zaslužuju prvoligaški status, otišli su iz Sesveta neporaženi unatoč neigranju podosta stadardnih prvotimaca.  Prvenstvenu sezonu nogometaši Sesveta završili su na solidnom šestom mjestu, dakle ipak u gornjoj polovici tablice. što je relativan uspjeh obzirom na sve okolnosti.


Na kraju utakmice igrači Varaždina  primili su pehar i medalje za osvajanje Druge HNL, a iduće sezone će nastupiti u Prvoj HNL koja će početi već 19. srpnja.


Predsjednik kluba Pero Karatović najavio je za narednu sezonu napad Sesveta za ulazak u Prvu ligu, za što će dakako trebati pojačanja, ali više o tome doznat ćemo, kako nam je rekao, nakon prozivke sastava, a uoči početka nove prvenstvene sezone.


Rezultati posljednjeg kola:





Konačni poredak prvenstva:




Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account