Nogomet: Opsežna porezna akcija u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 26.4.2017. 12:50:44
Nogomet: Opsežna porezna akcija u Velikoj Britaniji i Francuskoj

Foto: EPA/HANNAH MCKAY

Opsežna porezna akcija sa 180 agenta na terenu provodi se u srijedu u Francuskoj i Velikoj Britaniji i već je više osoba uhićeno iz nogometnog okruženja, objavila je Britanska porezno-carinska uprava (HMRC).


Britanski mediji pišu kako su na meti poreznika klubovi West Ham i Newcastle te da je uhićen direktor novopečenog prvoligaša Newcastlea Lee Charnley.

Porezna uprava je u priopćenju objavila da je "uhitila više osoba zaposlenih u profesionalnom nogometu zbog porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima".

U priopćenju se ističe da su istražitelji pokrenuli racije na više lokacija s obje strane kanala La Manche, navodeći posebno "područja sjeveroistočne i jugoistočne Engleske", ali ne otkrivajući imena gradova ni klubova. 

Britanska porezna uprava dodaje da je u racijama "zaplijenila dosjee tvrtki, financijska izvješća te računala i mobilne telefone".

Francuske vlasti "pomažu britanskoj istrazi i sudjeluju u uhićenjima te pretragama na više lokacija u  Francuskoj", dodaje se u priopćenju britanskih poreznika.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 3.9.2019. 22:53:49

Create Account