Nogomet: Zadar potopio Sesvete

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.3.2019. 23:29:19
Nogomet: Zadar potopio Sesvete

Foto: Zadarski.hr

U 16. kolu 2. HNL-a u Zadru, Zadar - Sesvete 2:0 (1:0).



Pred tristotinjak gledatelja Zadar je pobijedio goste iz Sesveta i na tren izašao iz crvene zone, a Sesvete ostaju u sredini tablice.


Branić domaćih Antonio Repić pokazao se kobnim za Sesvećane, postigavši im na subotnjoj utakmici dva pogotka. Prvi je pao u 31. minuti kad je Repić s lijeve strane opaluo u suprotni kut doveo domaće u vodstvo. 


U 40. minuti Sesvećani su došli do svoje prve prave prilike. Drmić je s vrha kaznenog prostora snažno pucao, no lopta je proletjela pokraj vratnice pa nije bilo ni potrebe za Benderovom intervencijom. To je ujedno bila i posljednja prilika u prvoj polovici susreta.


U nastavku Sesvećani su u nekoliko navrata pokušali do gola, međutim, nije bilo preciznosti. Domaćin je i u nastavku bolje stajao na terenu te je konstantno vrtio pritisak na gostujuću polovicu. Međutim, negdje oko 60. minute promijenio se omjer snaga, a u zadarske se redove uvukla velika nervoza popraćena strahom. Ipak uspjeli su se obraniti, a potom u 79. minuti i udvostručiti svoje vodstvo. 


Llanos je lijepo primio jednu dubinsku loptu na lijevom krilu, te je uz pomoć Begića uposlio Repića koji je još jednom pokazao da je vrsni strijelac. Poluvisoki udarac s desnog krila ponovno se našao u maloj mreži za 2-0 vodstvo Zadra!


U narednom kolu Sesvete na svom terenu dočekuju posljednjeplasirano Međimurje.



Rezultati nepotpunog 16. kola:





Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account