Nogometaši na pripremama za Island

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 6.6.2017. 22:27:45
Nogometaši na pripremama za Island

Foto: HINA/ Daniel KASAP

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavila je u Sv. Martinu na Muri s pripremama za odlazak u Reykjavik, gdje će u nedjelju protiv Islanda odigrati jednu od ključnih utakmica u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.


Reprezentaciji su pridružili i europski prvaci Luka Modrić i Mateo Kovačić koji su dočekani s tortom nakon što su u dresu Real Madrida obranili naslov pobjednika Lige prvaka. Izbornik Ante Čačić dao im je nagradni dan, pa će s treninzima krenuti u srijedu. 

Strijelac najljepšeg gola ove sezone u Ligi prvaka Mario Mandžukić reprezentaciji se priključio u ponedjeljak navečer, pa je danas odradio prvi trening. Ostatak momčadi također je normalno odradio današnji program.

"Imamo još cijeli tjedan za uigravanje, ja sam spreman, a na izborniku je odluka o tome tko će igrati. Tko dobije priliku, dat će svoj maksimum. Svima nam je u glavi ova zadnja utakmica sezone s reprezentacijom, svi smo koncentrirani i znamo da je treba odraditi na najbolji način, dakle pobijediti", kazao je Nikola Kalinić, napadač talijanske Fiorentine.

Hrvatska je u prvom susretu u Zagrebu pobijedila Island 2-0, a žilavog je suparnika nadjačala i na putu prema Svjetskom prvenstvu 2014. godine.

"Bila je to teška utakmica u Zagrebu, kao što su teške bile i one u doigravanju za SP u Brazilu. Oni su čvrst, snažan protivnik, ali sve će ovisiti o nama i našoj igri. Favoriti smo, ali moramo se dokazati na terenu i siguran sam da ćemo biti pravi. Idemo na pobjedu, premda danas nije lako ništa prognozirati jer svi znaju igrati nogomet. Fizički su moćniji od nas, ali napravit ćemo analizu i biti na najvišoj razini", poručio je Kalinić.


U Sv. Martinu na Muri svoje prve reprezentativne treninge uoči službene, natjecateljske utakmice 'Vatrenih' odrađuje Ivan Santini.

"Stvarno je odličan osjećaj, ozračje je super. Dečki su mi puno pomogli u prilagodbi, posebno moj Zadranin Subašić, i nadam se da ćemo tako i nastaviti te u dobrom raspoloženju otići na Island i uspješno se nositi s nadolazećim izazovom", prokomentirao je prvi strijelac francuskog Caena.

"Meni je čast biti u ovakvom društvu. Odlično smo pokriveni u napadu - ne smijemo zaboraviti ni Kramarića - te izbornik ima slatke brige. Sigurno će odabrati napadački tandem koji će opravdati njegovo povjerenje. Iza nas je čudesna sezona, ali ne samo za napadače, već i za sve ostale. Kamo sreće da i sljedeća sezona bude toliko plodonosna", dodao je.

O klupskoj će budućnosti Santini razmisliti tek po završetku reprezentativne akcije.

"Usredotočen sam dati sve od sebe za reprezentaciju. Poslije toga ću odahnuti, i nakon toga ćemo vidjeti što donosi sutra".

Dokapetanu reprezentacije je dijagnosticirana akutna upala u području prepona pa su liječnici Barcelone, u dogovoru s liječnicima reprezentacije, odlučili da Rakitić mora u potpunosti zaliječiti problem kako bi se izbjegao bilo kakav rizik od pogoršanja stanja ili ponovnog pojavljivanja ozljede.


Čačić: Učinit ćemo sve za uspjeh na Islandu

"Svi moramo biti ponosni na ono što su naši igrači napravili u Ligi prvaka, kako ove sezone, tako i proteklih sezona. U finalu Lige prvaka u Cardiffu vidjeli smo maestralnu prezentaciju Luke Modrića i fantastičan gol Marija Mandžukića koji će se pamtiti godinama. Hvala im na tome i moramo biti sretni, a to će im biti dodatni poticaj da sezonu završe i pobjedom u reprezentaciji", izjavio je izbornik Ante Čačić uoči odlaska u Sv. Martin na Muri, gdje će se reprezentacija pripremati do četvrtka, u petak će trenirati na Maksimiru, u subotu otputovati na Island, a u nedjelju (20.45 sati) pokušati izboriti pozitivan rezultat u Reykjaviku.

"Na treninzima ćemo učiniti sve kako bismo uspješno odradili tu utakmicu. Očekuje nas dobra podloga, ugodan ambijent. Tu nam je uvijek bilo dobro ozračje, a nadam se da će opet mnogi navijači doći na otvoreni trening", rekao je izbornik.

Hrvatska je vodeća momčad kvalifikacijske skupine I sa 13 bodova iz pet utakmica, a Island je na drugom mjestu sa 10 bodova. Islanđani su jedini poraz u ovom kvalifikacijskom ciklusu doživjeli na gostovanju u Zagrebu, gdje je Hrvatska slavila sa 2-0, a oba pogotka postigao je Marcelo Brozović. U Reykjaviku su do sada gostovali Finska (3-2) i Turska (2-0), a domaća reprezentacija slavila je u oba dvoboja. Islanđani su slavili i kao gosti protiv Kosova (1-2), a odnijeli su i veliki bod s gostovanja u Ukrajini (1-1).

U hrvatskoj reprezentaciji uvijek vlada dobro ozračje pa je tako i uoči gostovanja na Islandu, a naši su nogometaši dobili dodatnu dozu samopouzdanja pobjedom u Los Angelesu nad Meksikom (2-1) u prijateljskom dvoboju, u kojem je Hrvatska nastupila znatno oslabljena i u kombiniranom sastavu.

"Utakmica je poslužila svrsi. Imali smo šansu dati minutažu igračima koji manje sudjeluju u reprezentaciji, zajedno s Čopom, Kalinićem i Jedvajem, koji se prilagodio na ulogu desnog braniča, ono što ga čeka na Islandu", istaknuo je Ante Čačić.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2017. 22:32:38

Create Account