Nogometaši Sesveta porazom u Varaždinu oprostili se od jesenjeg dijela prvenstva

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.11.2018. 22:32:24
Nogometaši Sesveta porazom u Varaždinu oprostili se od jesenjeg dijela prvenstva

Foto: Sesvete danas, arhiva

U 13. kolu 2. HNL-a NK Sesvete je u Varaždinu kod istoimenog domaćina poražen s 3:0 (2:0).



Čak 700 gledatelja došlo je po lijepom, sunčanom ali hladnom subotnjem ranom popodnevu na stadion u Varaždinu bodriti svoje nogometaše, a to je brojka koja je za Sesvete iako od Varaždina brojnije gotovo dvostruko, znanstvena fantastika. A kad se tako masovno klub bodri, onda on ima i rezultate, kao što imaju varaždinski nogometaši. 


Zanimljivo, sva tri gola postigao je Leon Benko od kojih dva iz jedanaesteraca. Već u 6. minuti Varaždin, koji je od prve minute krenuo prema golu Sesveta, došao je u vodstvo. Napad Varaždinaca išao je po desnoj strani, Karlo Težak ubacio je loptu pred gol Sesveta, gdje je bio Leon Benko, koji se bolje snašao od svog pratitelja i vrhom kopačke zahvatio te proslijedio loptu u desnu stranu gola nemoćnog vratara Ivana Šuška.


U 40. minuti Marko Martinaga je s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor, gdje je lopta u ruku pogodila Petra Dodiga, koji je bio blizu Martinage, a sudac Josip Lučić, koji je bio u neposrednoj blizi, odmah je, bez razmišljanja, pokazao na bijelu točku. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Leon Benko.


Sesvećani su u nastavku bili opasniji na otvaranju drug poluvremena. U 55. minuti bio je opasan napad Sesveta po desnoj strani, loptu je po zemlji u kazneni prostor Varaždina uputio Marko Tolić, ali na žalost blizu lopte, koja je prošla kroz kazneni prostor pet metara od gola Mrmića, nije bilo naših igrača.


U 59. minuti po lijevoj je strani u kazneni prostor Varaždinaca ušao Mario Vasilj i pucao po zemlji, ali je vratar Mrmića njegov udarac zaustavio nogom.


U posljednjim trenucima susreta,u četvrtoj, posljednjoj minuti sudačke nadoknade vremena, u kaznenom prostoru Sesveta srušen je Karlo Težak, sudac je ponovno pokazao na bijelu točku s koje je Leon Benko bio strijelac za konačnih 3:0.


Ovim porazom Sesvećani su završili prvi dio prvenstva na šestom mjestu, dakle ipak u gornjem dijelu tablice. Slijedi zimska stanka do 2. ožujka kad se nastavlja prvenstvo gostovanjem Sesveta kod Dinama.


Cjelokupni rezultati posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva:


Tablica nakon 13 kola:


m


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account