Nogometašima Sesveta počele pripreme

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.1.2018. 11:50:30
Nogometašima Sesveta počele pripreme

Foto: sportnews.hr

Na početku priprema NK Sesveta predsjednik kluba Pero Karatović najavio je borbu za vrh unatoč odlascima. Trener Jakirović isprobati će igrače u 11 pokusnih utakmica.


Uvodnim slovom predsjednika Pere Karatovića počele su pripreme. NK Sesvete poslije jesenske polusezone četvrte su na drugoligaškoj ljestvici s 31 bodom. Premda su tijekom pauze klub napustili Dučkić, Džijan, Lihić, Topić, Jurjević, Salapić i vratar Sušak (otišao na posudbu u Dugo Selo) Karatovića nije napustio optimizam:

"Napasti ćemo prvo mjesto i podnijeti zahtjev za licencu kako u Drugoj tako i Prvoj HNL", kaže Karatović. Posebno se ponosi kategorijama mladeži i u njima vidi perspektivnu budućnost: "U školi je 500 sudionika koji se natječu u 18 kategorija po čemu smo najveći hrvatski klub".

Na početku priprema bila su 32 igrača od kojih će trener Jakirović i njegovi suradnici Karatović, Ivančić i Šarlija izabrati potreban broj kandidata. Početku su prisustvovali i direktor kluba Markota i sportski direktor Babić.

Među novacima ima dosta igrača na probi i mlađih tako da će samo petorica biti iznad 21 godine. Došli su Brusina iz Lokomotive i Markota iz Dinama. Tu su i trojica Beograđana: Đorđević, Mitić i Stanković.

Jedan od najperspektivnijih Kontek prešao je u Lokomotivu, ali ga je ona vratila na posudbu do ljeta. "Do početka prvenstva odigrati ćemo 11 pripremnih utakmica", naglasio je trener.

 

Sesvete će 20. siječnja na svom terenu igrati protiv Dubrave, 24. siječnja protiv Olimpije u Ljubljani, 27. siječnja u Lučkomi i 31. siječnja s Vinogradarom u Sesvetama. U veljači pokusi počinju trećega uzvratom protiv Dubrave, sedmoga igraju u Trnju, 10. primaju Slaviju iz Pleternice, 14. Garić, 17. gostuju kod Gorice, 21. dočekuju Frankopan i 24. odlaze Dravi.

Branko Tuđen, Sportnews.hr


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2018. 14:10:25

Create Account