Održan tradicionalni malonogometni turnir Sesvetska Selnica

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 18.6.2019. 22:22:59
Održan tradicionalni malonogometni turnir Sesvetska Selnica

Foto: Sesvete danas

Tradicionalni ljetni malonogometni turnir Sesvetska Selnica održan je proteklog vikenda od 14. do 16. lipnja već 38. godinu za redom, te 8. godinu kao Memorijal Nikke Tkalčec.



Pobjednik turnira bila je momčad AMK Sesveta, drugo mjesto zauzela je ekipa Ivgo gradnja Zurich, 3. su bili dečki iz Caffe bara  Casablanca, dok je četvrto mjesto pripalo PVC stolariji Čičak. Najbolji strijelac turnira je Ivan Mikulić iz AMK Sesvete, najbolji golman dlazi iz Ivgo gradnje Zurich, a najbolji igrač turnira je Dominik Drmić, član AMK Sesvete.


Nagrade su uručili roditelji pokojne Nikke Tkalčec, te potpredsjednik VGČ Sesvete Dražen Markota. 


Kako je riječ o dugogodišnjem sportskom susretu s velikom tradicijom koji unatrag 8 godina nosi naziv i memorijalni kojim se organizatori i sumještani Sesvetske Selnice prisjećaju svoje male susjedice nesretno stradale gotovo ispred roditeljske kuće, red je da se memorabilno prisjetimo Nikke i tog nemilog događaja.


Naime,  22. lipnja 2011. godine  u Selničkoj ulici pijani vozač kombijem je naletio na Niku Tkalčec (11). Ona je s prijateljicom nogostupom vozila bicikl. Zadobila je teške ozljede, te je unatoč naporima liječnika, preminula u bolnici od unutrašnjeg krvarenja. Sudska vještakinja svjedočila je da je počinitelj ovog prometnog zločina, Jozo Šakić imao 2,66 promila alkohola u krvi.


Osim toga, Šakiću je u vrijeme nesreće bila izrečena zabrana vožnje zbog više od pedeset prometnih prekršaja.


 Sudac općinskog suda u Svetom Ivanu Zelini Stjepan Đurinec Šakića je osudio na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora jer je s 2,66 promila alkohola u krvi i s izrečenom zabranom upravljanja motornim vozilima oko 15.30 sati u Sesvetama kombijem naletio na djevojčicu koja je nogostupom vozila bicikl. Nika je umrla u bolnici. 


Sedam godina i deset mjeseci Šakiću je dosuđeno zbog smrti djevojčice, pola godine jer je prekršio izrečenu zabranu. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2020. 20:18:50

Create Account