Ožujsko kup Sesvete: Zubari pobijedili ugostitelje

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 5.1.2018. 16:21:16
Ožujsko kup Sesvete: Zubari pobijedili ugostitelje

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U sportskom centru Sava sinoć je održana završnica 15. Veteranskog malonogometnog turnira Ožujsko kup Sesvete 2017.


Na turniru koji je započeo još 21. studenog prošle godine, ovoga puta organiziran jedino u veteranskoj kategoriji sudjelovale su 24 ekipe. U finalu su se susrele momčadi restorana Gladne oči i Stomatološkog centra Flegar.


U zanimljivoj, borbenoj, čvrstoj na momente iskričavoj utakmici sama igra nije dala pobjednika, rezultat 1:1, pa se prišlo izvedbi sedmeraca.

U penalima su se najbolje snašli "zubari" koji su zabili tri gola, a "kuhari" tek jedan. Tako je ekipa Stomatološkog centra Flegar pobjednik turnira, Gladne oči su druga ekipa, dok su treće mjesto osvojili dečki iz CB Kova koji su pobijedili NK Trnje s 4:1.


Najbolji igrač je Rifat Abaz iz pobjedničke momčadi, najbolji strijelac dolazi iz drugoplasirane momčadi – Rajko Vidović, dok je za najboljeg golmana izabran Darko iz CB Kova. 


Uz pehare najboljima, trećeplasirana ekipa dobila je nočanu nagradu u iznosu od tisuću kuna, drugoplasirani 3 tisuće kuna, a pobjednici 7 tisuća kuna.


Pobjednička ekipa pokazala se vrlo fer i umjesto da uzmu novčanu nagradu za sebe, uručit će ju obitelji Mate Čuljka koji je u 42. godini života kao malonogometni veteran prije tjedan dana preminuo na parketu malonogometnog turnira u Varaždinu. Bio je jedan od osnivača Futsal kluba Dinamo i svojedobno jedan od najboljih hrvatskih malonogometnih igrača. Stoga su pobjednici nakon proglašenja obukli crne majice s natpisom Mate Čuljak.


Pehare i novčane nagrade najboljim pojedincima i pobjedničkim ekipama uručili su: Kazimir Guberina - predstavnik Sportskih novosti, Pero Karatović, predstavnik organizatora turinira, Dražen Markota, zamjenik predsjednika Gradske četvrti Sesvete, pokrovitelja turnira, dok je glavnu nagradu pobjedničkoj ekipi predao u ime glavnog sponzora predstavnik Zagrebačke pivovare. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.6.2020. 20:18:50

Create Account