Prva HNL: Dinamo - Cibalia 4-0

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 22.7.2017. 9:48:56
Prva HNL: Dinamo - Cibalia 4-0

Foto: HINA/ Daniel KASAP

U prvoj utakmici 2. kola Prve HNL nogometaši Dinama svladali su vinkovačku Cibaliju sa 4-0 (3-0) i zadržali stopostotan učinak na početku nove prvenstvene utrke u kojoj će pokušati vratiti naslov prvaka.


Mario Cvitanović stigao je do druge prvenstvene pobjede otkako je preuzeo vođenje prve momčadi Dinama, a hrvatski doprvak je nova tri boda zacementirao već u prvom poluvremenu, nakon kojeg su domaći imali tri pogotka prednosti.


Do prvog gola Dinamo je došao iz kaznenog udarca. Osječki sudac Dario Bel dosudio ga je nakon što je Soudani pao u kaznenom prostoru. Prema ocjeni suca alžirskog reprezentativca srušio je vratar gostiju Zvonimir Šubarić, no dojam je da se Soudani sam sapleo i počeo padati prije kontakta s vratarom Vinkovčana. Siguran realizator bio je Armin Hodžić.


U 23. minuti Dinamo je udvostručio prednost. Soudani je dubinskom loptom izbacio Juniora Fernandesa, koji je iskoristio visoko postavljenu obranu Cibalije i sjurio se sam prema vrataru Šubariću. Udarac Fernandesa u suprotan kut bio je precizan i neuhvatljiv za vinkovačkog čuvara mreže.


Do kraja poluvremena, u 43. minuti, Hodžić se po drugi put upisao među strijelce. Amer Gojak je prošao po lijevoj strani, a njegov prvi pokušaj asistencije prema Hodžiću zaustavio je gostujući stoper Tomašević. No, lopta se opet odbila do Gojaka koji je ubacio na drugu vratnicu, gdje je precizan glavom bio Hodžić, svladavši pričuvnog vratara Cibalije Ivana Brkića koji je zamijenio ozlijeđenog Šubarića.


Cibalia je u nekoliko navrata zaprijetila Dinamovim vratima, ali je Dominik Livaković uglavnom bio bez posla. I Brkić je u drugom poluvremenu bio pod manjim presingom.  Ipak, nije uspio sačuvati mrežu. U 71. minuti ponovno je Gojak bio u ulozi asistenta, napravivši veći dio posla. Odlično je primio loptu na lijevoj strani, sjurio se u kazneni prostor, nesebično gurnuo loptu prema Anti Ćoriću kojemu nije bilo teško svladati nemoćnog Brkića za konačnih 4-0.


Utakmicu na stadionu Maksimir pratilo je oko 2.000 gledatelja, a sudio je Dario Bel iz Osijeka.


Strijelci: 1-0 Hodžić (11-11m), 2-0 Fernandes (23), 3-0 Hodžić (43), 4-0 Ćorić (71)


HINA


Vezane vijesti
Ažurirano: 16.9.2017. 22:01:16

Create Account