Prva HNL: Osijeku prva pobjeda, prvi poraz Rijeke

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.8.2017. 23:43:50
Prva HNL: Osijeku prva pobjeda, prvi poraz Rijeke

Foto: Hina

 U posljednjoj utakmici 4. kola Prve HNL nogometaši Osijeka svladali su aktualnog hrvatskog prvaka Rijeku sa 1-0 (1-0) pa više nema nijedne momčadi u nacionalnom prvenstvu sa stopostotnim učinkom.


U drugom derbiju ovoga kola Osijek je stigao do prve ovosezonske pobjede u natjecanju za prvaka Hrvatske, pri čemu je momčadi pod vodstvom Zorana Zekića pomogao i niz nesretnih okolnosti koji je zadesio goste.


Naime, momčad Matjaža Keka je već u 4. minuti propustila veliku priliku za vodstvo, kad je Gavranovićev udarac glavom obranio domaći vratar Malenica. U 22. minuti Rijeka je ostala bez ozlijeđenog dirigenta igre Filipa Bradarića, kojeg je morao zamijeniti Mate Maleš, a u 35. minuti gosti su ostali s igračem manje na terenu, jer je zbog dva žuta kartona zarađena u razmaku od tri minute isključen lijevi bočni igrač Mario Vešović.


Jedini pogodak u prvom dijelu, a pokazalo se i na utakmici, pao je iz kaznenog udarca. Sudac Fran Jović pokazao je na bijelu točku nakon što je Josip Elez gurnuo Zorana Lesjaka koji je bio u skoku. Siguran izvođač kaznenog udarca u 18. minuti bio je osječki kapetan Borna Barišić.


Iako s igračem manje, Rijeka je u drugom poluvremenu uspjela stvoriti nekoliko izglednih situacija pred osječkim vratima, ali Kekova momčad do pogotka u Gradskom vrtu nije stigla.


Osijek je najbliže udvostručavanju vodstva došao u 63. minuti, kad je Ejupi glavom s pet metara pogodio vratnicu, a Bočkaj odbijenu loptu poslao preko grede. U 78. minuti Grezda je pogodio vanjski dio mreže sa tri metra iskosa s lijeve strane. U 79. minuti riječki vratar Sluga obranio je opasan udarac Pušića sa 15 metara. U posljednjoj minuti je u matnoj poziciji za goste bio i Ejupi, ali je njegov udarac sa pet metara otišao preko vrata.


Riječani su na kraju dvoboj završili sa devet igrača na terenu, jer je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade zaradio i Mate Maleš pa Matjaž Kek ni na njega neće moći računati u sljedećem kolu, već u petak, kad Rijeka na Rujevici dočekuje Dinamo.


Osijek je na prvenstvenu pobjedu nad Rijekom čekao od 19. travnja 2014. godine. Od tada su ove dvije momčadi odigrale 12 utakmica u kojima su Riječani ostvarili devet pobjeda, a tri su dvoboja završila bez pobjednika.


Porazom u Osijeku Rijeka je sa devet bodova pala na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, s bodom zaostatka za vodećim Dinamom. I trećeplasirani Slaven Belupo ima devet bodova, četvrti Inter i peti Hajduk imaju po sedam bodova, dok je Osijek skočio na šesto mjesto sa šest bodova. Na začelju su Istra s jednim bodom i Cibalia bez bodova.


Utakmicu u Gradskom vrtu pratilo je oko 5000 gledatelja, a sudio je Fran Jović iz Zagreba.


Strijelac: 1-0 Barišić (18-11m)


Crveni karton: Mario Vešović (Rijeka - 35, drugi žuti karton), Mate Maleš (Rijeka - 90+1, drugi žuti karton)


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.8.2019. 13:09:14

Create Account