Sesvećani pobijedili Dinamo

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 13.11.2017. 16:10:52
Sesvećani pobijedili Dinamo

Foto: GNK Dinamo fb

U sjeni plasmana reprezentacije na Svjetsko nogometno prvenstvo, prošla je probjeda sesvetskih nogometaša nad liderom prvenstva Dinamom II i to  gostima!


Druga HNL, 16. kolo, stadion Maksimir, igralište Hitrec-Kacian.

Pred oko dvije stotine gledatelja NK Sesvete je u gostima u Zagrebu pobijedilo vodećeg na tablici i vjerojatno trenutačno najbolju ekipu druge lige GNK Dinamo II.  Utakmica borbena, otvorena, a pobjedu Sesvećana ne može umanjiti niti činjenica da su domaći igrali bez nekoliko standardnih prvotimaca. 


0:1 36. minuta

Dinamov je branič Kobie Morris na svojoj polovici terena pokušao proigrati Karla Muhara, loptu je presjekao Matej Ćosić nakon čega su, s nekoliko spretnih dodavanja Štimac, Dino Lihić i Marko Tolić izigrali domaću obranu. U nastavku je Tolić pucao iskosa sa sedam metara, Marko Stolnik odbio glavom, a na loptu natrčao Štimac i bez poteškoća zakucao loptu u mrežu. I to je bilo 1:0 za Sesvete.


0:2 91. minuta

Priču je zaključio sesvetski rezervist Ivan Mamut sjajnim volejem s ruba kaznenoga prostora u sučevoj nadoknadi. Dočekao je ubačaj s desne strane i iz prve snažno lansirao loptu u lijevi kut Dinamova debitanta, vratara Lovre Jurice. Gol, 2:0! Bilo je to u trenucima kad je gotovo sva koncentracija maksimirske družine bila usmjerena ka ofenzivi i lovu na izjednačujući pogodak.


Nakone ove sjajne pobjede Sesvećani su se još malo popeli na tablici i već su pri vrhu, četvrti s 24 boda, pet ispod Dugopolja, a tri više od Hajduka II, Varaždina i Šibenika. 

U narednom, 17. kolu Sesvete na domaćem terenu dočekuje upravo Šibenik.

Sastavi:


Dinamo II: Juric – Uremović, Stolnik, Morris (46. Božić) – Maglica, Muhar, Biljan (80. Vecaj), Čabraja; Đurasek (56. Čengić), Knežević – Miklić. Trener: Igor Jovićević


Sesvete: Filipović – Mikulić, Džijan, Kontek, Goić – Lihić (86. Marić), Maloča; Kluk, Ćosić, Tolić (80. Kolega) – Štimac (72. Mamut). Trener: Sergej Jakirović


Sudac: Marino Majstrović (Split), Gledatelja: 200


Strijelci: 0:1 Štimac (36.), 0:2 Mamut (90+1.)


Rezultati kola:



Tablica:



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account