Sesvećani pobjedom završili jesensku nogometnu sezonu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 3.12.2017. 11:30:32
Sesvećani pobjedom završili jesensku nogometnu sezonu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec, arhiva

U poljednjem 19. kolu jesenjeg dijela natjecanja 2. HNL-a, naši su nogometaši ostvarili sedmu pobjedu u nizu, pobijedivši Novigrad s 2:1. 


Pred dvjestotinjak gledatelja na stadionu sv. Josipa Radnika Sesvećani su trebali dokazati ono što je pisalo u brojkama, da su bolja momčad od posljednjeplasiranih gostiju. Odmah na početku krenuli su odlučno te vrlo brzo poveli golom Dučkića. Nakon pogotka igrači Sesveta imali su dvije izgledne prilike koje nisu iskoristili, a u tom periodu sutkinja Martinčić poništava zgoditak, jer je pomoćni sudac označio zaleđe.  


Pet minuta prije kraja poluvremena nakon kornera za domaće i izbijene lopte, pomalo uspavanoj sesvetskoj obrani bježi napadač Novigrada dodaje loptu Marinu Pilju koji zabija za 1:1. 


Na početku drugog poluvremena Sesvete ponovno pritišću goste, ali bez izrazite prilike. Ipak u 63. minuti utakmice Mamut odlično prihvaća jednu loptu, ulazi između dva igrača gostiju koji ga ruše, a sutkinja pokazuje na kazneni udarac. Siguran realizator je Kontek. Očito da su sesvetski nogometaši pred kraj utakmice već mislima bili na odmoru od polusezone, jer je velika dekoncentracija spriječila ozbiljnije ugrožavanje gola gostiju.


Ipak, na kraju sezone sve čestitke stručnom stožeru, vodstvu kluba i igračima, jer su nakon lošeg početka sezone, ipak uspjeli se izdići i na koncu vratiti se gornji dio tablice.  Jesenji dio sezone NK Sesvete završava kao četvrti klub iza neprikosnovenog Dinama II koji je pokazao tko je gazda druge lige pobijedivši u poseljednjoj jesenskoj utakmici drugoplasirano Dugopolje s 4:0, dok je treća Gorica. Iz Sesveta je ostao Varaždin s bodom manje.


Rezultati posljednjeg kola:


Tablica



Vezane vijesti
Ažurirano: 13.5.2018. 14:10:25

Create Account