Sesvete kod kuće pobijedile Lučko

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 27.4.2019. 16:22:25
Sesvete kod kuće pobijedile Lučko

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 22. kolu 2. HNL-a u petak kasno popodne Sesvete su na domaćem terenu pobijedile Lučko 3:1 (1:1).




Najavljivala se i očekivala izjednačena i teška utakmica, na kraju je ispalo puno lakše. No, u prvom poluvremenu nije Sesvećanima bilo nimalo lagano. Inicijativa i aktivnost je bila na strani Sesveta, no gosti su dobro parirali. Ipak iz jedne akcije od niza napada domaći su postigli vodeći zgoditak. U 39. minuti s desne strane iz prostora šesnaesterca nakon gužve Ivan Markota plasirao je loptu u mrežu pored nemoćnog gostujućeg vratara Koprića. 


Igra se tada podigla i zaoštrila, no izvrsni sudac Marić držao je sve pod kontrolom i nije, kao neki prethodni njegovi kolege, lako posezao za kartonima iako je možda imao i razloga, tako da je u cijelo utakmici pokazao tek jednog žutog i to domaćem igraču Vranjkoviću u 90. minuti. Unatoč toga utakmica je bila pod kontrolom. 


Pred sam kraj prvog poluvremena gosti su postigli pogodak kad je na ubačaj iz kornera loptu u mrežu iz gužve poslao Filip Škvorc. 


Ne znamo kako je trener Dino Babić motivirao na poluvremenu svoje igrače, no oni su u drugom dijelu zaigrali bolje, brže, borbenije i ono što je najvažnije, opasnije. Bili su nadmoćni nad gostima, što je urodilo s još dva pogotka. U 68. minuti na 2:1 dovodi Sesvećane u vodstvo Adrijan Zenko, a točku na i stavlja pogotkom u 4. minuti sučeve nadoknade Marko Vranjković koji je desetak minuta ranije ušao u igru. 


Ovom pobjedom Sesvete se pozicioniralo pri vrhu tablice druge lige, trenutačno drže četvrto mjesto, no kolo još nije završeno mada teško je da bi Dugopolje moglo pobijediti usred Šibenika vodeće Šibenčane koji se bore za ulazak u prvu ligu, tako da će vjerojatno ostati iza Sesveta, a Osijek II pak s bodom zaostatka iza Sesveta dočekuje u nedjelju popodne Dinamo II. U svakom slučaju Sesvećani su još jednom pokazali da su odlična, te dobro i stručno vodeća momčad, bez imperativa borbe ulaska u viši rang, jer za sada još uvijek, na žalost, za to nemaju uvjeta. 


Za prvaka lige i dalje se bore vodeći Šibenik i drugi Varaždin s bodom manje. Druge ekipe Hajduka, Osijeka i Dinama ionako nemaju prava zaigrati u prvoj ligi, dakle u istom rangu s njihovim prvim sastavima. 



Tablica nepotpunog 22. kola:



xxx



Vezane vijesti
Ažurirano: 6.4.2024. 13:27:17

Create Account