Sport prestaje kad sudac kroji rezultat, Sesvećani teško pokradeni u svom dvorištu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.11.2020. 9:53:59
Sport prestaje kad sudac kroji rezultat, Sesvećani teško pokradeni u svom dvorištu

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U utakmici 2. HNL-a Sesvete su na domaćem terenu izgubile od Osijeka II s 1:5.



Nije dobro kada suca krivimo za sve, međutim kad se od početka napisa spominje upravo on, znači da je značajno utjecao na rezultat. Ivan Antunović započeo je na samom početku susreta nakon što dosuđuje nepostojeće zaleđe sesvetskim nogometašima, u 21. minuti isključuje domaćeg igrača. Raul Alexander Florucz u skoku je, prema mišljenju djelitelja pravde na utakmici, namjerno laktom udario suparnika u skoku, te mu dosuđuje izravni crveni karton. Takvom običnom prekršaju u ranoj fazi utakmice, bez nekog oštrog naboja velika većina sudaca ne bi dosudila niti žuti karton. 


Naravno da je izlazak Raula u ranoj fazi utakmice, te u nastavku neke druge sudačke pogreške na štetu domaćina, možda manje, ali svakako sve je to unijelo veliku nervozu u redove Sesveta. Iznerviran takvim stanjem na terenu, trener domaćih Dino Babić upućuje prigovor sucu Antunoviću nakon čega dobija žuti karton s čime se on ne slaže, te mu sudac odmah pokazuje crveni i trenera Sesveta isključuje s utakmice. Dalje čini se, nogomet više nije bio važan.


No, ipak još nekoliko riječi o golovima.  Nakon isključenja Raula i s igračem više Osijek II je brzo  materijalizirao čovjeka više na terenu, jer je samo osam minuta nakon isključenja Mišković pogodio za vodstvo. S tih 1:0 za Osijek II se otišlo na odmor, a u nastavku je ta minimalna prednost gostiju stajala gotovo sve do završnice susreta.  Tada je više ponestalo snage u redovima nogometaša Sesveta, te je  Martin Sekulić, mladi napadač Osječana u samo četiri minute (od 80. do 84.) zabio hat-trick i riješio pitanje pobjednika. Čast domaćina i najefikasnijeg drugoligaškog napada spasio je Cortes počasnim pogotkom u 88. minuti, ali Osječani su još do kraja susreta postigli pogodak preko Aleksa Latkovića.


Bila je to utakmica sa suđenjem za zaborav.



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.4.2024. 12:54:59

Create Account