Zlatko Dalić na klupi Hrvatske u Kijevu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.10.2017. 12:11:49
Zlatko Dalić na klupi Hrvatske u Kijevu

Foto: Tehran Times

 Zlatko Dalić zamijenit će Antu Čačića i voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju u posljednjoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Ukrajine u Kijevu, objavile su Sportske novosti na svom internetskom portalu, a tu bi vijest trebao potvrditi predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker na konferenciji za medije najavljenoj za 12.30 sati. 


Dalića čeka težak posao, a Hrvatsku za mjesto na Svjetskom prvenstvu drže neodlučen ishod ili pobjeda. Za dvoboj u Kijevu s popisa putnika zbog ozljede je otpao Marcelo Brozović, a Mario Mandžukić je upitan za nastup.


Brozović je u dvoboju protiv Finaca, u kojem je Hrvatska osvojila samo bod odigravši 1-1, ozlijedio mišić potkoljenice te ga je Ante Čačić zamijenio Markom Rogom u 54. minuti.


Mario Mandžukić je u 85. minuti šepajući napustio travnjak stadiona na Rujevici i upitno je hoće li ga liječnička služba naše reprezentacije uspjeti osposobiti za nastup u ponedjeljak na Olimpijskom stadionu u Kijevu.


Uoči posljednjeg kola Island je vodeća reprezentacija skupine I sa 19 bodova. Hrvatska i Ukrajina imaju po 17 bodova. Islanđani će u slučaju domaće pobjede nad Kosovom osvojiti prvo mjesto, a odigraju li neodlučeno ili dožive poraz, otvara se prilika za Hrvatsku ili Ukrajinu da pobjedom u međusobnom dvoboju izbore izravno mjesto na Svjetskom prvenstvu. Hrvatskoj je za osvajanje drugog mjesta i mogući plasman u doigravanje dovoljan i bod u Kijevu. 


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2017. 22:32:38

Create Account