Damir Plantić, član BK Sesvete osvojio broncu na EP u Ukrajini

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 26.6.2017. 20:46:53
Damir Plantić, član BK Sesvete osvojio broncu na EP u Ukrajini

Foto: Facebook BK Sesvete

Prelijep doček priredili su članovi i prijatelji BK Sesvete svom boksaču Damiru Plantiću koji se iz Ukrajine vratio s brončanim odličjem, piše totalinfo.hr.


Već se u zračnoj luci Franjo Tuđman, nakon čestitki, počelo slaviti, a proslava je potom nastavljena u kafiću Sport u Jelkovcu u Sesvetama.

Plantić je zadovoljan broncom, ali naravno da svaki sportaš, pa tako i on, želi više.

Međutim, ovaj put se Rus Muslim Gadzhimagomedov, koji je mnogo viši i ima suprotni gard od Plantića, pokazao kao teška prepreka do finala.

Iako ostaje malo gorčine, jer misli da ga bi i mogao dobiti. Ali, od 27 boraca u svojoj poluteškoj kategoriji Damir je ušao među četiri “naj”.

Ali, cilj mu je, kaže, bio jednom se popeti i na zlatno postolje, i vjeruje kako za to ima vremena i kako i to može ostvariti.

Plantić je donio našoj zemlji 16. medalju s kontinentalnih prvenstava, a prvu ovako veliku za svoj BK Sesvete.


S tri zlatne medalje ukrajinski boksači bili su najuspješniji na Europskom prvenstvu u amaterskom boksu koje je u subotu završilo u Harkovu.

Ukupno je medalje osvojilo 19 reprezentacije među kojima je i Hrvatska s broncom Damira Plantića u poluteškoj kategoriji.

Ukrajinci su osvojili šest medalja pri čemu tri zlata, srebro i dvije bronce. Slijede ruski boksači s dva zlata, dva srebra i jednom broncom.

Najviše medalja osvojili su engleski boksači, čak osam, ali samo jedno zlato.

U Plantićevoj kategoriji slavio je Irac Joseph Ward koji je u finalu bio bolji od Rusa Muslima Gadžhimagomedova koji je u polufinalu pobijedio našeg boksača.

Na EP-u u Ukrajini nastupila su 234 boksača iz 39 europskih zemlja, a Hrvatska je u Harkiv stigla s pet boksača.


(totalinfo.hr / HINA)


Vezane vijesti
Ažurirano: 26.7.2021. 10:24:09

Create Account