Dragocjena pobjeda kadeta, ŠK Vrustun 1252 - ŠK Odra 3:1

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2019. 22:11:01
Dragocjena pobjeda kadeta,  ŠK Vrustun 1252 - ŠK Odra 3:1

Foto: Marijan Dolčić

U Hotelu Park  u Čakovcu odigrano 3 i 4 kolo 28. ekipnog prvenstva Hrvatske u šahu - 1. kadetska liga centar, javlja predsjednik ŠK Vrustun Marijan Dolčić.  Kadeti Šk Vrustun 1252. Vurnovec odigrali su odličnu partiju protiv ŠK Odre i pobijedili s 3 : 1.  Kad smo ujutro dolazili rekli smo da bi danas osvojen bod iz 2 kola bio ko kuća . Danas igramo kompletni ali s jačim protivnicima : Dilan Krnjak, David Orač, Žankarlo Krnjak i Leo Orač danas imaju priliku pokazati jesmo li ili  nismo za 1 ligu.


Treće kolo, pobjeda i nastavak dobrih igara naših kadeta Šk Odra - Šk Vrustun 1252. 1 : 3. Leo Orač nastavlja dobrim igrama i pobjedama, Vrlo brzo Leo dobiva vodimo 1 : 0 .  Protiv odličnog Ivana Maravića  Dilan igra dobro no Ivan je ipak danas bolji  1 : 1.  David lomi Vranešu i vodimo 2 : 1.  Sad još da Žankarlo Krnjak  realizira svoju nadmoć i imamo zlata vrijednu pobjedu. I imamo ju 3 : 1 Pobjeda Vrustuna 1252.


Četvrto  kolo i jedan od pretendenata za plasman u finale ŠK Sveta Nedelja no osokoljeni pobjedom protiv ŠK Odre i   premašenim planom osvojenih bodova dečki u meč ulaze rasterećeni i puni samopouzdanja. Igra se dobro razvija,  na prvoj ploči Dilan ravnopravno igra protiv Lovre Mahečića,  a ostali moguće i u boljim pozicijama od protivnika.  Dilan remizira, a Leo je pred pobjedom  i pobjeđuje, te je sad 1,5 : 0,5. Vodimo a Leo ima 4 pobjede iz 4 meča. Bravo Leo!


Žankarlo i David su bolji jeli moguće da nam se smiješi još jedna pobjeda? Žankarlo u naletu slaže poziciju no i nehotično otvara protivniku liniju za matni napad što David Galoić koristi i matira Žankarla 1,5 : 1,5.  Još uvijek sve je otvoreno,  David ima kvalitetu no s druge mu je strane stari znanac Lovro Novosel.  Bod bi nam bio ko neboder no Davidu je želja  za pobjedom jača i ne nudi remi, igra dalje i griješi.  Lovro se izjednačuje i ima prednost napada pa odbija zakašnjelu  ponudu remija, igra dalje, dolazi u bolju poziciju i David predaje. G ubimo meč 2,5 : 1,5. 


Doma idemo s 2 boda, a došli sa željom da osvojimo barem jedan. A toliko malo je falilo da već danas osiguramo komotnu   završnicu ,no bit će još prilika, dečki su vidjeli da se može i s najjačima, a mi ne sumnjamo da oni mogu i znaju. 

Bravo dečki!Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2020. 10:31:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account