Dragocjena pobjeda kadeta, ŠK Vrustun 1252 - ŠK Odra 3:1

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.3.2019. 22:11:01
Dragocjena pobjeda kadeta,  ŠK Vrustun 1252 - ŠK Odra 3:1

Foto: Marijan Dolčić

U Hotelu Park  u Čakovcu odigrano 3 i 4 kolo 28. ekipnog prvenstva Hrvatske u šahu - 1. kadetska liga centar, javlja predsjednik ŠK Vrustun Marijan Dolčić.  



Kadeti Šk Vrustun 1252. Vurnovec odigrali su odličnu partiju protiv ŠK Odre i pobijedili s 3 : 1.  Kad smo ujutro dolazili rekli smo da bi danas osvojen bod iz 2 kola bio ko kuća . Danas igramo kompletni ali s jačim protivnicima : Dilan Krnjak, David Orač, Žankarlo Krnjak i Leo Orač danas imaju priliku pokazati jesmo li ili  nismo za 1 ligu.


Treće kolo, pobjeda i nastavak dobrih igara naših kadeta Šk Odra - Šk Vrustun 1252. 1 : 3. Leo Orač nastavlja dobrim igrama i pobjedama, Vrlo brzo Leo dobiva vodimo 1 : 0 .  Protiv odličnog Ivana Maravića  Dilan igra dobro no Ivan je ipak danas bolji  1 : 1.  David lomi Vranešu i vodimo 2 : 1.  Sad još da Žankarlo Krnjak  realizira svoju nadmoć i imamo zlata vrijednu pobjedu. I imamo ju 3 : 1 Pobjeda Vrustuna 1252.


Četvrto  kolo i jedan od pretendenata za plasman u finale ŠK Sveta Nedelja no osokoljeni pobjedom protiv ŠK Odre i   premašenim planom osvojenih bodova dečki u meč ulaze rasterećeni i puni samopouzdanja. Igra se dobro razvija,  na prvoj ploči Dilan ravnopravno igra protiv Lovre Mahečića,  a ostali moguće i u boljim pozicijama od protivnika.  Dilan remizira, a Leo je pred pobjedom  i pobjeđuje, te je sad 1,5 : 0,5. Vodimo a Leo ima 4 pobjede iz 4 meča. Bravo Leo!


Žankarlo i David su bolji jeli moguće da nam se smiješi još jedna pobjeda? Žankarlo u naletu slaže poziciju no i nehotično otvara protivniku liniju za matni napad što David Galoić koristi i matira Žankarla 1,5 : 1,5.  Još uvijek sve je otvoreno,  David ima kvalitetu no s druge mu je strane stari znanac Lovro Novosel.  Bod bi nam bio ko neboder no Davidu je želja  za pobjedom jača i ne nudi remi, igra dalje i griješi.  Lovro se izjednačuje i ima prednost napada pa odbija zakašnjelu  ponudu remija, igra dalje, dolazi u bolju poziciju i David predaje. G ubimo meč 2,5 : 1,5. 


Doma idemo s 2 boda, a došli sa željom da osvojimo barem jedan. A toliko malo je falilo da već danas osiguramo komotnu   završnicu ,no bit će još prilika, dečki su vidjeli da se može i s najjačima, a mi ne sumnjamo da oni mogu i znaju. 

Bravo dečki!



Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account