EP hrvanje: Ivanu Lizatoviću bronca u Novom Sadu

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 7.5.2017. 9:42:43
EP hrvanje: Ivanu Lizatoviću bronca u Novom Sadu

Foto: Hina/ Dario GRZELJ/ dag; ilustracija

Ivan Lizatović postao je peti hrvatski hrvač od samostalnosti koji je na seniorskom Europskom prvenstvu osvojio odličje, nakon što je u subotu u Novom Sadu u borbi za broncu bio bolji od Šveđanina Boa Erika Joakima Fagerlunda. 


U vrlo izjednačenoj i neizvjesnoj borbi konačan rezultat bio je 1-1, a Lizatović je slavio zbog toga što je bio posljednji koji je osvojio bod, uspješno se obranivši od napada švedskog suparnika u posljednje dvije minute.

Ivan Lizatović, 28-godišnji član zagrebačke Lokomotive, pridružio braći Žugaj, Nevenu (Varna, 2005.) i Nenadu (Tbilisi, 2013.), Tonimiru Sokolu (Baku, 2010.) i Boži Starčeviću (Tbilisi, 2013.) koji su osvajali bronce na europskim prvenstvima. Lizatović je na pragu odličja bio i prije godinu dana na Europskom prvenstvu u Rigi, ali ga je tada u borbi za broncu svladao Ukrajinac Cimbaljuk.

Novim europskim prvakom u ovoj kategoriji postao je srpski hrvač Kristijan Fris, koji je pobijedio Lizatovića u polufinalu, nakon što je u finalu sa 3-1 bio bolji od Bugarina Angelova.

U nedjelju, posljednjeg dana EP-a, na strunjaču će još dvojica hrvatskih reprezentativaca; u kategoriji do 71 kg Dominik Etlinger, a u kategoriji do 80 kg Božo Starčević.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 27.6.2018. 9:42:19

Projekt Zelene i plave Sesvete

Je super
Daj Bože da i to dočekamo
Ne sviđa mi se / nije dobar
Ništa od toga neće biti
Ima li još koja boja osim zelene i plave?
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account