Jedna od najboljih taekwondoašica svijeta izabrala Split i Hrvatsku

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 31.1.2018. 23:29:17
Jedna od najboljih taekwondoašica svijeta izabrala Split i Hrvatsku

Foto: Göteborgs-Posten

Dok stotine tisuća mladih odlazi iz Hrvatske, jedna afirmirana sportašica, sa samo 22 godine vlasnica tri svjetske i europske medalje  te polufinalistica Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, odlučila se na promjenu  državljanstva i dolazi iz Švedske u Hrvatsku.


Nikita Glasnović je Hrvatica koja je za Švedsku osvojila aktualnu svjetsku i europsku medalju u taekwondou, a nastupila je u polufinalu Olimpijskih igra u Riju. No odlučila je postati članica splitskog taekwondo kluba Marjan, gdje će biti predstavljena u četvrtak.



Na europskom prvenstvu u Bakuu 2014. bila je brončana, na europskom 2016.u Montreuxu  je napredovala do srebrne medalje, dok je na posljednjem svjetskom prvenstvu 2017. U Mujuu je osvojila brončano odličje, a sve to u kategoriji do 57 kilograma, gdje je i najveda taekwondo zvijezda današnjice, Britanka Jade Jones koja ima dva olimpijska zlata iz Londona i Rija.


Nikita ove godine u rasporedu ima europsko seniorsko prvenstvo, četiri Grand Prix turnira, President cup i još nekoliko G1 i G2 turnira, gdje može dodatno učvrstiti svoje treće mjesto na olimpijskoj rang-listi, koje bi joj jamčilo plasman u Tokio na Olimpijske igre 2020. godine.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 17:21:39

Create Account