KADETI Š.K. VRUSTUN 1252. VURNOVEC NOVI PRVOLIGAŠI!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 16.4.2018. 23:20:41
KADETI Š.K. VRUSTUN 1252. VURNOVEC NOVI PRVOLIGAŠI!

Foto: Marijan Dolčić

Kadeti ŠK VRUSTUN 1252 Vurnovec osvojili prvo mjesto u II C ligi  bez poraza sa 16/18 bodova i plasirali se u 1 ligu, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.


David Orač kapetan sa 8,5/9 , Leo Orač odličan 8/9 , Borna Rezo odlučujući bodovi 5/7 i  Emanuel Palikuća važna karika 

uz propuštene 2 pobjede 6,5/8 za ulazak u 1 kadetsku ligu.


PODGARIĆ - 14.04.2018 U Vili Garić odigrana zadnja 3 kola 27 Prvenstva Hrvatske u šahu- II C kadetska liga. U podgarić dolazimo u ulozi glavnog pretendenta za ulazak u 1. ligu s 11/12 bodova i kao prvoplasirana ekipa.


Zahvaljujući razumjevanju i sportskom duhu velečasnog Dražena Radikovića na čemu mu se još jednom zahvaljujemo 

igramo u najjačem sastavu : David Orač, Leo Orač, Rezo Borna  i  Emanuel Palikuća . 

Za ekipu II igraju : Dominik Kolenković , Matej Dijanić , Petar Dijanić i Marko Jozić


Prvi susret 7 kola igramo protiv dobre ekipe ŠK Stari Graničar iz Crikvene . Favoriti i "novi prvoligaši" se malo opustili i kiks 2 : 2 , 

David i Leo nastavili dobre igre i svoje partije vrlo brzo dobili . Borna i Emanuel mada su bili u boljim pozicijama gdje su mogli zbog vodstva 2 : 0 ponuditi remije no zbog neiskustva i želje za pobjedama to ne čine i na kraju gube partije. Budući da smo u  7 kolo ušli s bodom prednosti i više osvojenih partija ostajemo na 1. mjestu ispred ŠK Bjelovar II sa po 12 bodova. 


Naša druga ekipa igra protiv možda uz nas i najjaće ekipe prvenstva ŠK Križevac iz Križevca i gube prvi put s 4 : 0. Trener i voditelj kadeta prof.Damir Obad zbog obaveza danas odsutan ljut je pa je pala i jezikova juha.


8 kolo igramo protiv ŠK Garešnica Mount trade I iz Garešnice . Dečki su uvidjeli svoj propust pa su u meć ušli ozbiljnije . Emanuel vrlo brzo dobiva, slijedi ga David i već je 2 : 0 , Borna i 3 : 0 a leo stavlja točku na i pa je rezultat 4 : 0 za nas.

 Da 2: 2 protiv nas ekipe ŠK Stari graničar nije bilo samo opuštanje naši igrača pokazuje i njihovih  2 : 2 protiv  drugoplasiranih ŠK Bjelovar II gdje su čak imali i pobjedu no mala Laura Lukinović ne reklamira ponavljanje poteza što je remi pa u nastavku gubi partiju. Naša II ekipa također ozbiljnije prilazi meću pa pobjedama Mateja , Marka i Dominika pobjeđuju sa 3 : 1 . 


U 9 kolu kad je već izvjesno da smo novi prvoligaš David expresno dobiva i 1 : 0, Borna i 2 : 0 , Emanuel nastavlja pobjedom 3 : 0  te  predstavlja ugodno iznenađenje ovog prvenstva i naš odlučujući igrać za plasman u 1 ligu, i za konačnih 4 : 0 Leo dobiva, prvo mjesto i prva liga je naša . Druga ekipa pobjedom Petra Dijanića ublažava poraz od za njih prejake Garešnice na 1:3  pa na kraju zauzima izvrsno 8 mjesto , Petar Dijanić sa 6/9 se potvrđuje kao nova nada ŠK Vrustuna 1252 a ugodno iznenađuje  još mlađi Marko Jozić sa 4/9.


U Vurnovcu će se zasigurno igrati dobar šah , dijamanti su to koje valja i vrijedi brusiti i sjaj sigurno neće izostati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account