Kadeti ŠK Vrustun 1252 pobijedili Križevce

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 30.10.2017. 9:39:31
Kadeti ŠK Vrustun 1252 pobijedili Križevce

Foto: Marijan Dolčić

Kadeti šK Vrustun 1252 Vurnovec na 26 ekipnom prvenstvu Hrvatske -II Juniorska liga Centar, jučer u nedjelju pobijedili su u Sisku u 10. kolu  juniore ŠK Križevci, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.



Na prvoj ploči David Orač, druga ploča Leo Orač, treča ploča Patrik Palikuća i četvrta Dominik Kolenković. Leo Orač ne prihvaća 4 ponude remija od Patrika Katalenića,  uporno plete mrežu i dobiva partiju  1 : 0   za nas . Dominik Kolenković stvara poziciju da uzme kvalitetu, ali igra okolo i previdi kraljicu pa gubi partiju od Hrvoja Korena  1 : 1. Budući da je Patrik u slabijoj poziciji teret barem neriješenog pada na Davida Orača koji igra protiv dobrog Antonija Kosa . Polako ide na zamjenu figura u slabijoj poziciji iz koje majstorski izlazi s viškom slobodnih pješaka a skakačem polako čisti protivnika , koji tek kad ostane samo s kraljem, predaje partiju 2 : 1 za nas .

Neriješeno imamo jer je Patrik Palikuća je slabiji u figurama od Filipa Martića no tad kreće u napad koji mu donosi bolju poziciju i izglednu poziciju za pobjedu . Ali Patrik previđa pobjednički potez ide okolo ,figure se mijenjaju i remizira a što nam donosi ukupnu pobjedu   2,5 : 1,5 .


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account