Kadeti ŠK Vrustun 1252 Vurnovec svojili 5. mjesto u 1. ligi centar.

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.4.2019. 14:20:54
Kadeti ŠK Vrustun 1252 Vurnovec svojili 5. mjesto u 1. ligi centar.

Foto: Marijan Dolčić

Završnica 9- kola 1. kadetske lige centar odigrana je proteklog vikenda u Vurnovcu.Znao se već osvajač lige, znalo se tko ispada, no bilo je pitanje tko će zauzeti drugo mjesto koje vodi u finale, te kako će se rasporediti oni koji ispadaju. Raspored lige odlučio je da se u posljednjem kolu sastanu Vrustun i ŠK Sljeme Agroproteinka na kraju do sada neporaženi i konačni pobjednik lige, pa će to ujedno biti i Sesvetski derbi. Naravno uz sve to se igralo i za prestiž, otkud pravo remizirati bez igre kad to nisu činili ni najbolji hrvatski igrači na nedavno završenom prvenstvu u Bjelovaru. Ipak bio je ovo prekrasan šahovski dan u oblačnom Vurnovcu. Kadeti Šk Vrustun 1252 zaigrali su protiv dosad nepobijeđenih kadeta i prvaka Šk Sljeme-Agroproteinka. U meč smo ušli s određenom dozom respekta, ali nipošto s mišlju da ćemo se predati, dapače idemo tu pokazati jesmo li ili nismo za 1 ligu. 


Nažalost na prvoj Dilan zapada u probleme već u otvaranju, Kristijan Šagovac daje topa i pješaka za dvije figure no ubrzo osvaja praktički forsirano još dva pješaka. Kako je pozicija teška za Kikija, tako je i za našeg Dilana koji radi ogroman previd i gubi partiju. Na drugoj kod David na ploči je po sedam pješaka na obje strane i sve teške figure. David ima aktivnost i paralizirao je Šimuna Dumančića, no ne vidi se kako on može pojačati poziciju bez da odveže Šimuna. Sve ide prema remiju. 


Na trećoj je naš Žankarlo odigrao ponajbolju partiju dosad i stekao prednost od skakača i nekoliko pješaka s crnim figurama protiv Lukasa Cajnera. Vraća veći dio materijala Lukasu, ali prelazi u jednostavno dobivenu završnicu gdje se sjajno snalazi. Žankarlo je popravio rezultat svog brata i sad je 1-1 s očiglednim remijem na drugoj. Partija puna preokreta odvijala se na  četvrtoj ploči. Tamo je Patrik Marković u otvaranju došao do prednosti od dva pješaka,no i potrošio je većinu vremena. Leo je to igrao zrelo i maksimalno pažljivo te nas doveo do drugog boda. David i Šimun na drugoj što god odigrali sve više ulaze u remi i tako Šk Vrustun dolazi do važne pobjede u derbiju gradske četvrti Sesvete.


Dodajmo da je Leo Orač na 4. ploči ostvario 8 bodova iz 8 partija i najuspješniji je igrač lige. Ukupno u ligama Centar je nastupilo 66 kadetskih ekipa, mi smo 5. i možemo stvarno biti ponosni. I druga ekipa s mlađim  igračima je u top 20, pa možemo mirno spavati. Ukupno u svim kadetskim ligama diljem Hrvatske su ove godine nastupile 124 kadetske ekipe. Dakle na finale idu redom sve kadeti iz velikih gradova, a naš mali Vurnovec je tik do njih, kako onda  ne reći dečkima, Dilanu Krnjaku, Davidu Oraču, Žankarlu Krnjaku, Leu Oraču, ali i Emanuelu Palikući i Andriji Mađeru, bravo, vi ste ponos ŠK Vrustun 1252 Vugrovec. 


Tekst: Marijan Dolčić


Vezane vijesti
Ažurirano: 25.2.2020. 10:31:15

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account