Karate: Ines Grdenić brončana na EP-u u Sočiju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.2.2018. 15:21:43
Karate: Ines Grdenić brončana na EP-u u Sočiju

Foto: HTV

Hrvatska predstavnica Ines Grdenić osvojila je brončanu medalju u konkurenciji mlađih seniora na EP-u u karateu u ruskom gradu Sočiju, javlja HTV.


U kategoriji do 50 kg bila je slobodna u prvom kolu, a potom je svladala predstavnicu Škotske Claver Logan s 3:0, Nizozemku Nadu El Attar sudačkim preglasavanjem nakon što u borbi nije bilo bodova, a u polufinalu izgubila je od Španjolke Nadie Morales Gomez 5:0. U odlučujućoj borbi repasaža za brončano odličje Grdenić je bila bolja od Makedonke Dragane Mangovske s 1:0.


Roberto Skočak (-60 kg) i David Pavić (-75 kg)  u muškoj, te Marina Barac (-61 kg) u ženskoj konkurenciji stigli su do drugog nastupa, dok su ostali naši predstavnici ispali u prvom kolu (Elma Garibović -55 kg, Irena Prga -68 kg, Lucija Lesjak +68 kg, Filip Novak -67 kg, Leon Marcius -84 kg, Karlo Raguž +84 kg).


Hrvatska se s EP-a za kadete, juniore i mlađe seniore vraća s ukupno tri medalje, jer je jučer juniorsko srebro u kategoriji do 53 kg osvojila Jelena Pehar, a u kategoriji +59 kg Sadea Bećirević bila je brončana. 


Sudjelovalo je ukupno 956 natjecatelja iz 44 zemlje.



Autor: HTV


Create Account