Na svom zadnjem natjecanju u Hrvatskoj Martina Andrašek zlatna, srebrna i brončana

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 1.8.2019. 18:50:00
Na svom zadnjem natjecanju u Hrvatskoj Martina Andrašek zlatna, srebrna i brončana

Foto: Tihomir Andrašek

Martina Andrašek završila je jedan dio svog sportskog života izvrsnim rezultatima na njenom posljednjem nastupu u Hrvatskoj. Uskoro seli u Ameriku gdje će nastaviti plivati, ali i studirati.Što mislite koliko morate biti dobar sportaš, pa da dobijete ponudu čak 14 američkih koledža za besplatno studiranje na njihovim studijima uz jedini uvjet, da nastavite svoj aktivni sportski život i na budućim natjecanjima predstavljate svoju instituciju?  Vraški dobar!  O tome smo jednom već pisali, a naša Martina iz Gajišća svoje posljednje natjecanje u Hrvatskoj okončala je na najbolji mogući način, trijumfom u svojoj najboljoj disciplini, 50 m leđno, te s još dvije medalje.


Na prvenstvu Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza koje je od ponedjeljka do danas održano u zagrebačkom plivalištu na Savi, Martina je pokazala svu raskoš svog talenta, ali i teškog, napornog rada bez čega, znamo to svi, u sportu nema vrhunskih rezultata.


U svojoj najboljoj disciplini, 50. m leđno ostvarila je u svojoj kategoriji mlađih seniorki svoje najbolje dosadašnje vrijeme i pobijedila s 30.10. 

Slobodno plivanje (kraul) nije joj baš najdraža disciplina, ali i tu je među najboljima, s ostvarenim svojim najboljim dosadašnjim rezultatom od 2,06.83 zauzela je treće mjesto i osvojila brončanu medalju.


Danas (četvrtak, 1.8.) je plivala 100 m leđno i ponovo stajala na postolju. Osvojila je srebrnu medalju ponovo sa svojim najboljim rezultatom 1,05.43. 


Slijedi pauza i pripreme za odlazak. Martina 20. kolovoza leti u SAD u saveznu državu Idaho, gdje će u gradu Boise studirati na istoimenom sveučilištu. Uz ostvarenje akademskog obrazovanja Martina će nastaviti trenirati i plivati i to u vjerojatno puno boljim uvjetima od dosadašnjih, te se od nje očekuju i u budućnosti veliki rezultati. Svojedobno nam je u priči o odlasku u Ameriku na studij rekla: "Što se plivanja tiče očekujem da ću još dosta napredovati, te da ću na velikim natjecanjima plivati za Hrvatsku reprezentaciju, ako ću biti dovoljno dobra i ako me pozovu". 


Nekako se nadamo da bi ova priča mogla imati vrlo zanimljive nastavke, kao što je to bilo i s nekoliko hrvatskih plivača i plivačica koji su ranije isto tako krenuli na studiranje u Ameriku. Brucošici Andrašek držimo palce i želimo sreću i uspjeh u nastavku njena života.Vezane vijesti
Ažurirano: 16.4.2020. 13:03:45

Što mislite o protuepidemijskim mjerama u Gradu Zagrebu?

Sve to treba ukinuti i pustiti ljude na miru
Mjere su prestroge, treba ih olabaviti
Mjere su ovog trenutka optimalne
Sve treba postrožiti kako bi se suzbila epidemija
Koje mjere, mi niti nemamo pravih mjera, pogledajte što se uvodi u Europi
( glasajte da biste vidjeli rezultate )

Create Account