Niz medalja ponovo oko vrata članova Oriona

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.2.2018. 23:00:40
Niz medalja ponovo oko vrata članova Oriona

Foto: TK Orion

O najnovijoj žetvi medalja za Orion za portal Sesvete Danas piše trenerica Jelena Žeravica.


Prošloga vikenda naša, ovaj puta malena ekipa nastupila je na prvenstvu Zagreba. Samo 7 naših boraca vratilo se sa 6 medalja te su naše Orionke proglašene najboljim mlađim kadetkinjama Zagreba. Medalje su osvojili:

1.mj Nika Jandroković i Leonila Bošnjak; 2.mj Stela Spajić; 3.mj Dora Crnac, Fabian Barišić, Adrijan Jandroković.


Bez medalje je ostao Grga Dugac kojemu je ovo bio prvi nastup u starijim kadetima gdje se po prvi puta na natjecanju susreo sa udarcima u glavu. 


S obzirom da smo se od kraja 11.mjeseca prošle godine pripremali za polaganja viših pojaseva, na natjecanje je išao samo dio naših boraca po izboru trenera. Naša trenutno najbolja borkinja Ivana Arelić nije nastupila s obzirom da je tjedan kasnije morala nastupiti na drugom kvalifikacijskom turniru za odlazak na svjetsko juniorsko prvenstvo.


Drugi kriterijski turnir održan je jučer u Vrbovcu, a niti ovaj puta, kao niti u Kninu prije 2 tjedna, nitko nije uspio dostići našu Ivanu. I ovoga puta je bila uvjerljiva u tri pobjede. U prvom kolu svladala je protivnicu prekidom, 29:9. Već u drugoj borbi susrela se sa brončanom sa prošlogodnišnjeg europskog kadetskog prvenstva te i tu pokazala svoju nadmoć svladavši je rezultatom sa visokih 18:0! U finalu se ponovila protivnica sa prvog kriterijskog turnira, bivša reprezentativka koja je nastupala prošle godine na europskom juniorskom prvenstvu te je nakon 10:0 iz Knina i ovaj puta Ivana bila jača rezultatom 14:5.

 Time je Ivana došla na mjesto svoje glavne konkurentice. Preostaje joj veliki međunarodni G turnir u Sloveniji krajem mjeseca kako bi potvrdila formu te nakon toga pričekati pozivnicu reprezentacije za nastup na svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u Tunisu u 4. mjesecu. Time će Ivana uz sestre Žeravica biti naša treća članica koja će nastupiti na svjetskom prvenstvu!


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account