Orion po uspješnosti kroz povijest sedmi taekwondo klub u Hrvatskoj

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.5.2021. 22:49:56
Orion po uspješnosti kroz povijest sedmi taekwondo klub u Hrvatskoj

Foto: TK Orion

Nedavno je Hrvatski taekwondo savez objavio statističke podatke prema kojima je sesvetski klub Orion sedmi najuspješniji od 1992. do 2020.



Unatoč pandemiji i dosta dugo vremena zatvorenim sportskim dvoranama naši Orionovci su ostali skupa, jedno su vrijeme i individualno trenirali, odnosno, bolje rečeno on line.  U posljednja dva mjeseca treniraju u novom prostoru, na Varaždinskoj iako je on uređen prije pola godine.


"Volje među našim članovima ne nedostaje, iako smatramo da će radi cjelokupne situacije sa zatvaranjima sportski klubovi patiti, prvenstveno radi financija", kaže nam trenerica Jelena Vukas dodajući da su ih ipak spasili njihovi donatori: Dodir prirode d.o.o. i Hajz metali j.d.o.o. a ove godine  potpisali su i sponzorski ugovor s tvrtkom Tokić d.o.o. na čemu su im, prema riječima trenerice, zahvalni što su prepoznali marljivi rad i namjeru da sesvetski taekwondo borci nastave u velikom stilu.


"Našem timu ove smo godine priključili i kondicijskog trenera kako bi pripremu naših sportaša odrađivali još kvalitetnije. Domagoj Barač je magistar kineziologije koji se prilagodio našem timu kao da je već dugo s nama", nastavlja Vukas pri tom ponosno ističe jedan vrlo za klub važan i pohvalan podatak.


Naime, nedavno je Hrvatski taekwondo savez objavio statistiku osvojenih svjetskih i europskih medalja u svim uzrastima, od samog početka postojanja saveza od 1992.-2020.  prema kojoj je sesvetski Orion 7. najuspješniji hrvatski klub po ukupnom broju osvojenih svjetskih i europskih medalja.


"Iskreno se nadamo da će sportski klubovi ipak uskoro krenuti s radom da možemo nastaviti put koji smo započeli", zaključuje Jelena Vukas.





Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account