Sesvećani na Svjetskom taekwondo poomsae prvenstvu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.11.2018. 18:13:27
Sesvećani na Svjetskom taekwondo poomsae prvenstvu

Foto: DSN

Svjetsko taekwondo poomsae prvenstvo održano je proteklog vikenda od 15. do 18. studenog u Kineskom Taipehu (Tajvan).



Na Svjetskom prvenstvu u formama sudjelovale su 53 zemlje sa sveukupno 1280 natjecatelja što je rekordan broj za ovu vrstu natjecanja.


Hrvatske boje branilo je sveukupno deset natjecatelja pod vodstvom glavnog trenera, Sesvećana Davora Prđuna i koordinatora za forme Viktora Romančuka.


Prvog dana prvenstva nastupio je junior Josip Šteko u standardnim formama i nije uspio izboriti nastup u najboljih 16. U svojoj skupini zauzeo je 14. mjesto od 19 sportaša.

Drugog je dana nastupala Irena Pečko u kategoriji do 50 godina i zauzela 13. mjesto među 15 odličnih sportašica. Junior Josip Šteko nastupio je kreativnim formama i bio 11 u svojoj skupini ali nije uspio izboriti finale.

Trećeg dana prvenstva seniorka Matea Beršinić izgubila je prvi meč od Filipinke. Hana Vlašić izborila se u kvalifikacijama za polufinale međutim nije uspijela izboriti finale. Senior u kreativnim formama Borna Pečko nije se uspio kvalificirati u finale.

Zadnjeg dana Svjetskog prvenstva Ivan Kaić izborio je visoko 5-8 mjesto. Prvo kolo je bio slobodan, u drugom je pobijedio Meksikanca, a potom je izgubio od Filipinca. 


Juniorka, naša Sesvećanka Lana Prđun nije uspjela izboriti finale u juniorkama standardnih i kreativnih formi, no samo to što je došla u poziciju boriti se za finale je veliki doseg.


 Također juniorski par Lucija Jazić i Niko Zoričić nisu prošli u svojoj skupini, kao ni kadet Marin Hlad. 


Izvor: DSN


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.2.2024. 17:21:39

Create Account