Sesvetski Kraljevec proteklog vikenda bio je europsko regionalno središte u hrvanju

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2018. 18:12:29
Sesvetski Kraljevec proteklog vikenda bio je europsko regionalno središte u hrvanju

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U protekla dva dana vikenda na dva odvojena natjecanja sudjelovalo je više 224  mladih hrvača iz 11 država i više od 40 klubova.


Hrvački klub Sesvetski Kraljevec bio je u subotu organizator i domaćin 6. pojedinačnog turnira za mlađe i starije dječake Sesvetski Kraljevec Open 2018. 


"Nikada do sada jedno ovakvo natjecanje nije okupilo više sudionika i bilo ovako dobro organizirano. To mi je reklo gotovo 90 posto svih trenera momčadi sudionika natjecanja", izjavio nam je predsjendik kluba i glavni organizator Dinko Kremić. 


A da je ovo natjecanje doista posebno i vrlo značajno ne samo za Sesvete, nego i Grad Zagreb u cjelini bilo je vidljivo i na otvorenju gdje je sve nazočne pozdravio Dražen Markota posebni izaslanik predsjednika Gradske Skupštine Andrije Mikulića, i zamjenik predsjednika g.č. Sesvete. Natjecatelje i njihove tgrenere i ostale sudionike, ali i mnogobrojne posjetitelje pozdravio je i predsjednik Hrvatskog hrvačkog saveza Vladimir Bregović, a u sportskoj dvorani OŠ Iver gdje se cjelokupno događanje u dva dana i zbivalo pozdrave je uputila i ravnateljica škole Katarina Rajković.

Najbolji domaći hrvač na turniru bio je Renato Osmanović koji je u svojoj kategoriji do 37kg osvojo drugo mjesto.


Drugog dana hrvačkog događanja u nedjelju u Sesvetskom Kraljevcu na rasporedu je bio ekipni susret Srednjeeuropske lige za mlađe i starije dječake i to je jedan novitet kojeg do sada još nije bilo.


"Mi smo uz Rumunje nosioci cijelog projekta za koji vlada jako veliko zanimanje, posebice najjačih europskih hrvačkih nacija kao što su Rumunjska, Moldavija, Ukrajina, tako da će kvalitativna razina natjecanja biti gotovo pa ravna europskom prvenstvu", rekao je predsjednik Kremić, dodavši kako je za početak ovakvog vida natjecanja planirano četiri turnira. Prvi je bio jučer u nedjelju kod nas, naredni je u lipnju u Rumunjskoj, zatim nam je Beograd, a posljednji u Grčkoj baš u Olimpu odakle hrvanje kao sport i potječe. Koliko zanimanje vlada za jedan takav vid natjecanja kakvog još nema u seniorskom hrvanju govori i podatak da su u nedjelju borbama nazočili i predstavnici Monaka s kojima je dogovoreno veliko finale pod kraj godine upravo u Monaku.


"U srednjoeuropskoj ligi nastjecali smo se kao selekcija Grada Zagreba, nemamo dovoljnu jačinu kao klub jer, već sam spomenuto, ovo je natjecanje na kvalitativnoj razini europskog prvenstva, a sudjelovanjem u ovakvom natjecanju dobili smo da naši mladi hrvači imaju priliku boriti se s najjačim europskim protivnicima što će svakako uvelike podići kvalitetu  našeg hrvanja", rekao je o tom novom natjecanju Kremić dodajući kako se jučer moglo vidjeti u akciji nekoliko europskih prvaka s prošlog natjecanja, a i većina ostalih bili su europski vrh. Zato je to natjecanje dobro i jako važno za nas.


Vezane vijesti
Ažurirano: 13.12.2023. 13:43:15

Create Account