ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC POBJEDOM NASTAVLJA PRVENSTVO

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 24.9.2018. 13:55:51
ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC POBJEDOM NASTAVLJA PRVENSTVO

Foto: Marijan Dolčić

ŠK Vrustun pobjedom nad ŠK Špansko II ,Zagreb sa 3,5 - 2,5 uspješno nastavlja jesenski dio 27. ekipnog prvenstva Hrvatske u šahu - V liga centar te tako ostaje u utrci za dobar plasman.



Počelo je sjajno Miroslav Kezerić nastavlja s odličnim partijama i vrlo brzo lomi Luku Žepića i vodimo 1 : 0. Velid Kazić mada u najboljoj poziciji umjesto pobjede bolju poziciju olako gubi pa i cijelu partiju i 1 : 1 je.


Milan Škorić kako on to zna polako i strpljivo gradi svoju igru za koju Branko Vukman nema odgovora i vodimo 2 : 1 Ranko Bogojević mada na 6 ploći gdje on igra izvrsno danas nailazi na mladog Hrvoja Backovića gubi i 2 : 2. Kapetan Damir Obad iz nešto lošije pozicije gradi igru i preuzima inicijativu no umjesto pobjede uzima pješaka koji ga poslije u završnici košta pobjede pa partija završava remijem, a kako Tomo Martinuš stoji lošije izgleda da smo na rubu poraza.                                            


No tako ne misli Tomo Martinuš koji polako ali sigurno izjednačuje poziciju i prisiljava protivnicu Marinu Zelić na grešku, a Tomo stari majstor koristi priliku i nalazi pravi i pobjednički potez te Marini ne preostaje ništa drugo nego da preda po mnogima dobivenu partiju i postavlja konačni rezultat na 3,5 - 2,5 za našu sveukupnu pobjedu.                                                                                                                      

Bravo dečk, bravo i hvala Tomo Martinuš na pobjedi i uspješnom debiju u ŠK Vrustun 1252. Vurnovec.

Napisao predsjednik ŠK Vrustun Vurnovec Marijan Dolčić.



Create Account