Taekwondo: Sesvete imaju tri europska viceprvaka!

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 25.11.2020. 13:31:29
Taekwondo: Sesvete imaju tri europska viceprvaka!

Foto: Restrike

Unatoč pandemiji, u Zagrebu je organizirano Otvoreno klupsko prvenstvo Europe u taekwondou. 



Od subote do ponedjeljka petoro članova TK Orion sudjelovalo je na 8. Otvorenom klupskom prvenstvu Europe, ujedno i kvalifikacijskom turniru za europska prvenstva, gdje su ostvarili odlične rezultate. 


Turnir je održan u Kristalnoj dvorani hotela The Westin u Zagrebu po svim  epidemiološkim mjerama, a svi borci su morali imati negativan test na COVID-19 koji nije stariji od 48 sati da bi nastupili. 


Orion je sudjelovao s 5 boraca, a turnir je završio s tri europska klupska viceprvaka!


Prvog dana turnira, mjesto za Europsko kadetsko prvenstvo rezervirao je Grga Dugac u kategoriji do 61 kilograma. Nakon pobjede nad predstavnikom Njemačke, Grga nakon vodstva u finalu, u posljednjim sekundama borbe gubi prednost i zlato mu izmiče za jedan bod protiv predstavnika Francuske. To je Grgi ujedno bio i prvi poraz nakon što je godinu i pol dana bio bez poraza. 


Sljedećeg dana nastupila je Nika Jandroković u kategoriji do 41kg, te nakon pobjeda nad predstavnicama Francuske i Austrije, u finalu identično kao i Grga ispušta prednost u zadnjim sekundama borbe i gubi jednim bodom razlike od predstavnice Srbije. Tako se i Nika pridružila Grgi rezervirajući mjesto na Europskom prvenstvu u svojoj kategoriji. 


U nedjelju su nastupala naša dva juniora- Fabian Barišić i Adrijan Jandroković, obojica u kategoriji do 63kg. Dečki su poraženi u prvom kolu, a zanimljivo je da su se baš njihovi protivnici kasnije i susreli u finalu kategorije. 


U ponedjeljak je nastupala Ivana Arelić u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 62kg. Nakon uvjerljive pobjede nad predstavnicom Francuske, Ivana u finalu  jednako kao i Nika i Grga, ispušta vodstvo pred kraj borbe i zlato odlazi trofejnoj predstavnici Latvije, aktualnoj europskoj U21 prvakinji. Ovim srebrom Ivana se kvalificirala na Europsko prvenstvo U21. 


"Možemo reći da smo ponosni na postignuti rezultat, a pogotovo nakon što se prisjetimo da je ovo prvi turnir nakon osam mjeseci stanke (svi taekwondo turniri su bili odgođeni radi pandemije). Ova godina, koliko god bila čudna, za Orion će biti upisana kao jedna od uspješnijih, od nove dvorane pa do, nadamo se medalje sa EP, bez lažne skromnosti", kaže trenerica i predsjednica kluba Jelena Vukas dodajući kako sada preostaje pripremiti borce za europska prvenstva, a kadetsko EP se održava već sredinom prosinca u Sarajevu. Naime, prije pandemije je trebalo biti održano u Latviji, no nakon odgode, Sarajevo je preuzelo ulogu domaćina. 


"U klubu smo poduzeli sve mjere kako bi zaštitili naše sportaše od mogućnosti zaraze, te smo izolirali kvalificirane sportaše koji odrađuju treninge u posebnom terminu. Nadamo se da Sesvećani razumiju kako kvalitetne borce i djecu imaju u kvartu", zaključuje predsjednica i trenerica Vukas. 


Vezane vijesti
Ažurirano: 14.3.2024. 16:16:55

Create Account