U Zagrebu "Turnir četiri grada"

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 29.6.2017. 11:53:11
U Zagrebu "Turnir četiri grada"

Foto: Sveučilišna livada; Google Maps

Od 29. lipnja do 2. srpnja grad Zagreb bit će domaćin 22. izdanja susreta sportske mladosti srednjoeuropskih metropola Bratislave, Budimpešte, Ljubljane i od 2008. godine i Zagreba.


Na "Turniru 4 grada" sudjelovat će gotovo 400 sportašica i sportaša mlađih od 17 godina, koji će natjecati u šest sportova - atletici, košarci, nogometu, odbojci, stolnom tenisu i rukometu.

Kako su poručili organizatori ovo natjecanje nadmašuje dimenziju sportske priredbe. Zbližavanje mladih ljudi iz četiri velegrada, četverodnevno druženje i izvan sportskih terena, te upoznavanje s kulturološkim znamenitostima, ali i životom grada domaćina, jednako su važni kao i sportska postignuća. Taj i takav pristup, koji je prerastao u tradiciju, daje posebnu čar ovoj prekrasnoj sportskoj i društvenoj manifestaciji.

Zagreb je do sada pet puta bio ukupni pobjednik i najuspješniji je sudionik ovoga događaja otkako mu se priključio 2008. Posljednje dvije godine slavili su mladi sportaši iz Ljubljane.


Svečanost otvaranja Turnira bit će u četvrtak u 20.30 sati ispred fontana na Sveučilišnoj livadi u Ulici Hrvatske bratske zajednice, dok je zatvaranje u subotu na Jarunu.


(Hina)


Vezane vijesti
Ažurirano: 17.11.2023. 11:21:34

Create Account