USPJEŠAN START ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC U 2 C KADETSKOJ LIGI

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 19.3.2018. 9:16:53
USPJEŠAN START ŠK VRUSTUN 1252. VURNOVEC U 2 C  KADETSKOJ LIGI

Foto: Marijan Dolčić

ŠK VRUSTUN 1252 upješno startao na 27. ekipnom prvenstvu Hrvatske u šahu - II. C kadetska liga centar, piše predsjednik kluba Marijan Dolčić.


Ove godine igramo sa 2 ekipe : I ekipa koja je papirnato favorit za ulazak u 1 ligu i II ekipa za koju po prvi put igraju naše mlade nade da bi stekli uvid kako je to igrati službene mećeve i polako sticali iskustvo za buduća natjecanja. 

ŠK VRUSTUN 1252. I igra u sastavu: David Orač, Leo Orač, Borna Rezo, Tomislav Kereš, Emanuel Palikuća i Tin Rezo, a ŠK VRUSTUN 1252 II : Dominik Kolenković, Matej Dijanić, Petar Dijanić, Cirimotić Lorenco, Marko Jozić i Marko Lončar.

KUTINA 17.03.2018 u hotelu Kutina odigrana prva 3 kola. U 1 kolu očekivana pobjeda I ekipe, mada zbog školskih i drugih obaveza igramo sa igračem manje lako dobivaju sa 3.1 . A onda iznenađujuća pobjeda IIekipe protiv favorita ŠK Bljesak I iz Garešnice. Prve službene pobjede Petra Dijanića i Marka Jozića uz remi Dominika Kolenkovića donose pobjedu 2,5-1,5.

II kolo donosi dvostruki susret sa ŠK Bjelovar , Naša I ekipa je kompletna jer je stigao Emanuel Palikuća koji uz brze pobjede Davida i Lea Orača i remi Borne Rezo pobjeđuje i postavlja konačnih 3,5-0,5 . II ekipa igra protiv favorita Bjelovara I očekivani rezultat 4.0 no tako ne misli Matej Dijanić koji igra svoju najbolju pertiju i dobiva Svena Špajgla.

I onda 3 kolo i ponovo dvostruki susret sa ŠK Bjelovar koji će dati mogućeg prvoligaša .Počelo je vrlo loše po nas jer su sada u najjačem sastavu igrači Bjelovara iz otvaranja izašli u boljim pozicijama . Leo ubrzo gubi jeli na pomolu već na startu kraj nada za plasman u 1 ligu . No Borna okreče igru i čupa remi a Emanuel čudesno preuzima igru i pobjeđuje 1,5.1,5 sad se već lakše
diše jer David ne stoji loše. I kad su već svi ostali otišli svojim kućama a neki sigurno i stigli situacija na ploči mijenja se svakim potezom, tko će pogriješiti Pogreška se nije dogodila i partija okonćana remijem što donosi i ukupnih 2 : 2. Ostajemo u igri. II ekipa gubi sa 3 : 1 ,jedinu pobjedu izborio ponovno Petar Dijanić.

A za nas je odlučujući bio dolazak Emanuela Palikuće koji  nas sa 2 pobjede ostavlja u igri za mogući plasman u 1 ligu, pa tako zaslužuje das se njegova fotografija nađe na naslovnici ovog članka.


Vezane vijesti
Ažurirano: 20.3.2024. 11:01:59

Create Account