Večeras se održava 3. Memorijal Ivana Ivančića

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 28.8.2017. 9:42:53
Večeras se održava 3. Memorijal Ivana Ivančića

Foto: HRT

Hanžekovićev memorijal po 67. puta održat će se u Zagrebu. Popularni atletski miting, Hanžek, započet će u utorak na stadionu Mladost. Dan ranije, na 3. Memorijal Ivana Ivančića, natjecat će se bacači kugle.


Memorijal Ivana Ivančića Trendže, čovjeka koji je "stvorio" Sandru Perković, po treći će se puta održati na bacalištu uz zagrebačke fontane. Ondje je danas natjecanje najavio osvajač brončane medalje u bacanju kugle sa Svjetskog atletskog prvenstva u Londonu, Zadranin Stipe Žunić, zajedno sa svjetskim prvacima, Tomom Walshom iz Novog Zelanda i Joeom Kovačem iz SAD-a.


Prognoze su uvijek teške, kazao je Žunić, ovo je jedna tako osjetljiva atletska disciplina gdje svaki milimetar, svaka sekunda može značiti puno. Stvarno smo imali svi sezonu iz snova, svi smo bacili osobne rekorde, stvarno uživamo u divnom mitingu i dat ćemo sve od sebe, a to je ono najbitnije jer smo svi sposobni za velike daljine, rekao je Žunić.


Za Žunića je ovo zadnji miting ove sezone.


Ovo će za mene biti kao svjetsko prvenstvo, svi su najbolji tu, puno bi mi značila pobjeda, puno bi mi značilo biti u top tri, to mogu napraviti, to ću i napraviti, a nakon ovog ide aktivni odmor, poručio je Žunić.


Ljubitelji atletike večeras i sutra moći će uživati u natjecanju 10 aktualnih i 9 bivših svjetskih i olimpijskih prvaka te 19 osvajača srebrnih i brončanih medalja sa svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara. Bacanje kugle na rasporedu je sutra s početkom u 19.30 sati.


Vezane vijesti
Ažurirano: 1.12.2021. 9:50:11

Create Account