Velemajstor Bogdan Lalić pobjednik 190. Gospodara mjeseca u Vurnovcu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 17.10.2019. 10:14:34
Velemajstor Bogdan Lalić pobjednik 190. Gospodara mjeseca u Vurnovcu

Foto: ŠK Vrustun

U Vurnovcu je uz domaćinstvo ŠK Vrustun odigran 190. Gospodar mjeseca.



Vurnovčani su se još jednom iskazali.Blagdanskom su "Gospodaru listopada"udahnuli poseban, prepoznatljiv, prijateljski dah. 66 igrača dupkom je ispunilo veliku salu društvenog doma, a njihov sastav i kvaliteta svjedoče da je ovo bio vrijedan i zanimljiv događaj.


Velemajstor Bogdan Lalić uz 3 Fide Majstora i 9 Majstorskih Kandidata donio mu je dio nedodirljive pobjedničke energije, a mnogim je kadetima, juniorima i iskusnim veteranima bio posebno nadahnuće. Na kraju turnirske priče uz bok su mu stali naš Mihael Jakrlin i povratnik sa fronte teške zdravstvene i životne borbe, Ivan Hamer.


"Tri pehara, 27 prelijepih velikih medalja, 28 plaketa i stotinjak predmetnih nagrada došli su u prave ruke. Bila je to šahovska priča koja će se teško ikada ponoviti. Puno se vrhunskih, kvalitetnih igrača našlo u procjepu između pobjedničkog postolja i utješnih nagrada.Turnir kojeg su odredila brojna i velika iznenađenja na kraju je nagradio najbolje, najupornije ili najvjernije. Čudnovat je red kojim svoje poklonike  dariva svijet drevne igre.


Još jednom smo svjedočili domaćinstvu i gostoprimstvu koje se neće moći pokriti iz skromne kotizacije, ali je ovdje ulog i prvi izbor posve jasan. Vurnovčani nisu na ovom turniru htjeli zaraditi, niti na čemu uštedjeti. Dali su svojim gostima najbolje što su ovog trenutka mogli i imali. Zbog toga će 190. Gospodar mjeseca biti upamćen kao jedan od najljepših i najtoplijih. Hvala svima na tom osjećaju", piše Vlado Karagić suorganizator i sudac natjecanja.


Vezane vijesti
Ažurirano: 21.4.2024. 11:42:59

Create Account