VELIKA POBJEDA ŠK VRUSTUN1252. VURNOVEC

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.9.2017. 21:57:45
VELIKA POBJEDA ŠK VRUSTUN1252. VURNOVEC

Foto: Marijan Dolčić

ŠK VRUSTUN 1252.Vurnovec - ŠK HAŠK , Zagreb 6 : 0  Izvješće kapetana.


Da se još jednom osvrnemo na veliku pobjedu ostvarenu ove nedjelje. Igralo se 7. od 9 kola 5. lige centar. Mi smo prije tog kola zauzimali treće mjesto, a naš protivnik HAŠK drugo, taman ono koje vodi u višu ligu. Naš cilj je bio pobijediti taj meč i preskočiti ih na tablici.


Meč je krenuo sjajno po nas jer je Milan Škorić na prvoj ploči već oko 10. poteza  uzeo dvije figure protivniku. S realizacijom nije imao problema i poveli smo 1-0. Ja sam brzo osvojio pješaka, ali protivnik je našao studiozan potez kojim dobiva  određenu kompenzaciju u vidu teških figura na otvorenoj liniji. Nakon cijelog niza razmjena on je odigrao ne precizno i  ostao sam s poprilično čistim pješakom više.


Kako biva u takvim pozicijama , meni se nigdje nije žurilo nego sam krenuo realizirati tu prednost u dugom nizu poteza.

Do mene, na četvrtoj ploči Velid Kazić s crnima preuzima inicijatvu, zaobilazi sve  taktičke finese koje je pred njega postavio protivnik i dolazi nadomak pobjede.  Neznam kako, ali i Miro Kezerić na šestoj ima figuru više. Na drugoj i petoj situacija 

je neizvjesna. Velid  brzo dobiva i 2-0, a Miro komplicira i ulazi u završnicu s topom i lovcem protiv topa. Protivnik mu nudi remi, a ja kao kapetan računam da će uz moju pobjedu baš tih pola boda biti dovoljno za ukupnu pobjedu u meču. 


Dozvoljavam Miri da remizira, no on nastavlja igrati. Što zahvaljujući svojoj sjajnoj igri, što uz pomoći protivnika Miro tjera protivničkog kralja na rub ploče i prijeti ne obranjivim matom. I 3-0, još samo da ja iz realiziram svoju poziciju i to je to. 


Na drugoj sve ide prema mirnom remiju, na petoj je krajnje neizvjesno. Kad upravo dolazi povik od našeg Ranka Bogojevića : "Sudac!". Sudac dolazi i konstatira da je Rankov protivnik prekoračio vrijeme za razmišljanje ili šahovski rečeno "pao je". 4-0.


To je četvrti bod koji nam osigurana pobjedu. Ja ubrzo realiziram prednost i vodimo 5-0. Na drugoj mrtvi remi, no ostavljam Ivana Kovačića da igra. Dolazi u izgubljenu poziciju,  a onda protivnik previđa njegov matni udar i 6-0. Maksimalna pobjeda za skok na 2 mjesto.

Jednak broj bodova kao i mi ima i Odra no manji broj pojedinačnih bodova po pločama.  



U sljedećem kolu, 15.10 ćemo u izravnom okršaju protiv njih kod nas u Vurnovcu i možda odlučivati o putniku u 4. ligu. 


Napisao: Damir Obad, kapetan ekipe



Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2021. 12:21:51

Create Account