VURNOVČANI NASTAVLJAJU S DOBRIM IGRAMA

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 11.9.2017. 23:13:00
VURNOVČANI NASTAVLJAJU S DOBRIM IGRAMA

Foto: Marijan Dolčić

Karlovački Šahovski Klub Karlovac - ŠK Vrustun 1252 Vurnovec  3:3


 Igralo se prvo kolo jesenjeg dijela pete lige centar, tj. šesto kolo ukupno. "Išli smo na noge" Karlovačkom šahovskom klubu, ekipi koja je nanizala svih pet pobjeda u proljeće. Radi se o klubu koji je ne tako davno bio trećeligaš, a zatim se držao godinama u samom vrhu četvrte lige.Lani se Karlovački klub nije registrirao zbog nedostataka sredstava a ove godine su ponovno krenuli .


 Dakle, bili smo teški autsajderi. Ipak meč je tekao u drugom smjeru. Milan Škorić na prvoj i naše pojačanje Ranko Bogojević na petoj stekli su brzo inicijativu s crnim figurama. Velid Kazić je igra sjajnu partiju na četvrtoj. Ranko propušta dobre prilike za pobjedu i protivnik mu nudi remi u damskoj završnici. Ranko me kao kapetana priupitao da nastavi igrati aktivniju poziciju ili da prihvati ponudu. Pogledavši ostale pozicije procjenio sam da je remi sasvim ok i da se ne treba forsirati. Ubrzo je Velid okrunio svoju dobru igru bodom i poveli smo. 


Milan nažalost nije uspio iscijediti bod i morao se zadovoljiti remijem. No 2-1 je za nas i ja sam na trećoj osjetno bolji. Nažalost, Ivan Kovačić na drugoj dolazi u slabiju poziciju, a Miro Kezerić na šestoj previđa figuru. Ubrzo se rezultat preokreće i Karlovački vodi 3-2. Ja na trećoj kompliciram i dajem protivniku protušanse te se moram braniti jedinim potezima da zadržim prednost.


 Nakon gotovo 4 sata igre konačno sam uspio iskoristiti kvalitetu više i pobijediti partiju te izboriti 3-3. Uzeli smo jedan meč bod tamo gdje nijedna druga ekipa nije. Karlovac je praktički siguran na vrhu, dok za drugo mjesto koje vodi u viši rank borimo mi sa HAŠK-om i Odrom s kojim nam predstoje okršaji. Upravo nam HAŠK dolazi za tjedan dana u Vurnovec, izvješče je iz 6 kola kapetana Damira Obada .


Predsjednik kluba Marijan Dolčić najavljuje skorašnje događaje i daje osvrt na pripremni dio.

" Šahisti ŠK VRUSTUN 1252 VURNOVEC su se odmorili aktivno igrajući turnire i pripremajući se za Jesenski dio prvenstva u V liga Centar gdje su nakon prvog dijela osvojili 2 mjesto iza 1 plasiranog jakog ŠK Karlovac . Vjerujem da smo sad uigraniji , iskusniji a nadasve i jači za RANKA BOGOJEVIĆA i MARIJANA ĐONOVIĆA koji su nam pristupili i vjerujem pojačali nas svojim znanjem igranja šaha ,dolaskom iz ŠK RUGVICE", kaže Dolčić.


U sklopu priprema 30.08.2017 odigran je i Klupski brzo potezni turnir na kojem nije nastupio naš kapetan Damir Obad . Nakon 11 kola (svaki sa svakim) pobijedio je Milan Škorić sa 11 pobjeda, 2 je bio Ivan Kovačić ,3 Miroslav Kezerić potom sljede: Velid Kazić , Josip Cirimotić, Ranko Bogojević, Stjepan Novosel ,Marijan Đonović, Balog Ivan , Leo Orač , David Orač i Matej Dučkić. 

Milan je ponovno u formi što nas raduje jer od njega puno očekujemo , Ivek standardno dobar , Miro se diže , Velid i Josip dobri , Raduje Stjepanov vidljiv napredak, Ranko i Marijan dobri za 1 put . Leo i Ivek standardno , dok je kod Davida naše nade vidljiv zamor od cijelo ljetnog igranja turnira, malo odmora i bit će onaj stari mladi AS.


"Za ovu sezonu registrirali smo Juniorsku ekipu ŠK Vrustun 1252 koja će igrati u 2 ligi Centar i zahvaljujući našem kapetanu Damiru Obadu dobili smo domačinstvo prva 2 kola koja će se igrati 16.09.2017 u Vurnovcu gdje će nastupiti 12 vrlo jakih juniorskih ekipa. Da bi sve proteklo u najboljem radu pobrinut će se sudac i majstor organiziranja turnira naš prijatelj Vlado Karagić i kapetan Damir Obad", Zaključuje Dolčić.


Vezane vijesti
Ažurirano: 15.10.2021. 12:21:51

Create Account