Ždrijeb EP-a: Vaterpolisti s Grčkom, Turskom i Nizozemskom

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 7.3.2018. 17:31:20
Ždrijeb EP-a: Vaterpolisti s Grčkom, Turskom i Nizozemskom

Foto: HRT

Hrvatska vaterpolska reprezentacija će na Europskom prvenstvu, koje se igra od 14. do 28. srpnja u Barceloni, biti u skupini s Turskom, Nizozemskom i Grčkom, dok vaterpolistice nisu imale sreće sa ždrijebom, koji ih je svrstao u skupinu A, s ekipama Izraela, Nizozemske, Francuske, Italije i Grčke.


Izabranici Ivice Tucka su iz druge od ukupno tri jakosne skupine izvučeni u skupinu C, a iz najjače skupine, u kojoj su po plasmanu na prošlom EP-u bili Srbija, Crna Gora, Mađarska i Grčka, dobili smo Grčku. 


Skupinu A sačinjavaju Njemačka, Gruzija, Italija i Mađarska, skupinu B Crna Gora, Malta, Francuska i Španjolska, a skupinu D četverostruki uzastopni europski prvak Srbija, Rumunjska, Rusija i Slovačka, odlučeno je ždrijebom, koji je također održan u Barceloni.


Prvu utakmicu odabranici Ivice Tucka igrat će 16. srpnja protiv Nizozemske, drugi suparnik našim vaterpolistima bit će Turska 18. srpnja, a 20. srpnja, vjerojatno odlučujuću utakmicu za prvo mjesto u skupini C, odigrat će protiv reprezentacije Grčke.


Sustav natjecanja na Europskom prvenstvu vaterpolista ostaje isti. Četiri pobjednika skupina izborit će izravno mjesto u četvrtfinalu, dok će drugi i treći iz svake skupine razigravati za preostala četiri mjesta u četvrtfinalu.


Za ždrijeb turnira vaterpolistica  bile su četiri jakosne skupine. U prvoj su finalistice prošlog EP-a iz Mađarske i Nizozemske, u drugoj Italija i Španjolska, koje su igrale za broncu u Beogradu, u trećoj Grčka i Rusija, a u četvrtoj šest reprezentacija koje su sudjelovale u kvalifikacijama za EP - Hrvatska, Francuska, Njemačka, Izrael, Srbija i Turska.


Odabranice izbornika Dragana Matutinovića prvu će utakmicu igrati 14. srpnja protiv Nizozemske, a potom slijede dvoboji 15. srpnja protiv Francuske, 17. srpnja protiv Grčke, 19. srpnja protiv Italije i 21. srpnja protiv Izraela.  


Europsko prvenstvo u vaterpolu moći ćete pratiti na programima Hrvatske radiotelevizije.



Vezane vijesti
Ažurirano: 19.2.2024. 12:52:02

Create Account