Babić: Moji igrači su bili mrtvi, nisu mogli više ni hodat

Autor: Marina Mađerić
Objavljeno: 28.1.2017. 23:21:05
Babić: Moji igrači su bili mrtvi, nisu mogli više ni hodat

Foto: HINA/ Damir SENČAR/ lsd

Presudio je umor, moji igrači su bili mrtvi i više nisu mogli niti hodati, kazao je nakon šokantnog poraza od Slovenije (30-31) u susretu za treće mjesto na SP u Parizu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić.  


"Igrali smo odlično 45 minuta, a potom smo fizički jako pali, to je sport. Nismo se vraćali u obranu i Slovenci su to iskoristili.  U završnici se itekako osjetio umor od sinoćnje utakmice s Norveškom, kao i mladost mojih igrača", kazao je Babić koji je nastup Hrvatske na prvenstvu ocijenio kao - dobar.

"Nismo uzeli medalju, ali smo igrali u polufinalu. Ono što je vrijedno jest da smo u Francuskoj promovirali neke mlade igrače, koji će s onom dvojicom-trojicom koji su otpali zbog ozljede, tvoriti odličnu reprezentaciju za Europsko prvenstvo za godinu dana u Hrvatskoj. Ne moramo se bojati za budućnost hrvatskog rukometa", kazao je Babić, koji je na pitanje o svojem ostanku ili odlasku s mjesta izbornika odgovortio kratko:

"Razgovarat ću sa suprugom".


Željko Musa je bio šokiran nakon utakmice.

"Jako sam tužan i žalostan. Nismo uzeli medalju, a potpuno mi je nejasno zašto je nismo uzeli. Vjerojatno je presudio umor i pad koncentracije"


Domagoj Duvnjak za poraz nije krivio umor zbog utakmice s Norvežanima.

"Mislim da nije presudio umor od sinoć. Ne znam u šoku sam. Igrali smo odlično 40 minuta, a onda smo neobjašnjivo stali u napadu i primili nekoliko lakih golova iz kontr i polukontrii. Trebali smo više napraviti i imali smo priliku".



(Hina)


Create Account