Bjelovarčani nadigrali rukometaše Sesveta

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 20.10.2019. 9:41:37
Bjelovarčani nadigrali rukometaše Sesveta

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 5. kolu Paket 24 Premijer lige rukometaši Sesveta nisu uspjeli pobijediti svoje protivnike iz Bjelovara, 23:26 (12:14)



Domaći trener Davor Dominiković kiptio je od bijesa, jer rukometaši Sesveta nisu uspijevali ostvariti njegove zamisli, a kada bi i došli u poziciju za čistom prilikom, promašivali bi ili radili tehničke pogreške. Domaći su dobro krenuli i pružili sasvim solidnu partiju tek prvih petnaestak minuta. Do 12. minute uglavnom su vodili ili je bilo izjednačeno, da bi potom počele pogreške u igri i nerezonski udarci prema golu koji nisu ugrozili gostujuću momčad. 


Nakon 15. minute Sesvećani više nisu dolazili niti do izjednačenja, a kamoli do vodstva. U trenutcima, osobito u drugom dijelu drugog poluvremena kada je bijesan Dominiković u samo tri minute zatražio dva tajm auta, Sesvećani su zaigrali puno agresivnije u obrani što je dovelo do smanjenja razlike sa nam gol u 51. minuti. I kad se već mislilo da će sustići goste, jer i njima su u tim trenucima ruke počele drhtati, nekoliko izglednih prilika bacaju "u vjetar" i omogućuju Bjelovarčanima ponovo rast gol razlike i tu je bio kraj svih napora. 


Doduše mora se priznati i da domaći nisu imali sreće, pogađali su čak pet puta stativu i da se nešto od toga pretvorilo u gol, rezultatska slika je mogla biti i drugačija, međutim razloge za poraz ipak bi trebalo tražiti u pomalo smušenoj igri naših rukometaša i nehvatljivo lošoj završnici u takozvanim "zicerima" kad su pojedini rukometaši bili u skok šutu i promašivali. 


Zanimljivo je da su naši golmani Matej Mudrinjak i Ivan Panjan bili puno bolji od  gostujućih, ukupno su obojica obranila 12 udaraca u okvir vrata od 38, a gostujući tek 6 od 29. No, unatoč našim dobrim golmanima rezultat nije ispao povoljan. 


Treba svakako spomenuti  da je jučer u redovima Sesveta zaigrao i Marko Tarabochia koji se vratio iz poljske Wisle Plocka, kluba s kojim je igrao europsku Ligu prvaka i potvrdio da je izvrstan igrač, nije činio tehničke pogreške i postigao dva pogotka iz  dva pokušaja.


Najbolji strijelac kod Sesveta ali i  utakmice bio je naš Danijel Vusić sa 7 pogodaka, te Darko Krndelj s 4 pogodaka iz 4 pokušaja. 


Svakako treba dodati i vrlo dobru posjećenost, pa su tako tribine sportske dvorane u Jelkovcu bile gotovo pune posjetitelja. 


Sesvete:

Matej Mudrinjak 5, Ivan Panjan 7;   Darko Krndelj 4, Domagoj Potnar 1, Ivan Matić, Danijel Papić 2, Leon Strbad 2, Marko Jurakić 1, Ivan Karlo Kuraja, Danijel Vusić 7, Mislav Perković, Mislav Šuker, Krešimir Krešić 1 (1), Martin Vrpoljac, Marko Tarabochia 2 i Ivan Rukavina 3.


Trener: Davor Dominiković.



Rezultati 5. kola:




Tablica:





Vezane vijesti
Ažurirano: 17.4.2024. 9:04:48

Create Account