Červar promijenio stožer: Vori direktor, Dominiković pomoćnik

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 6.3.2018. 7:39:45
Červar promijenio stožer: Vori direktor, Dominiković pomoćnik

Foto: screenshot

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je popis od 27 igrača za prijateljske utakmice protiv Švedske u travnju. Još važnije su promjene u stručnom stožeru. 


U ovoj godini imamo tri važne akcije, kvalifikacije za SP protiv Crne Gore, kvalifikacije za EP 2020. godine i Mediteranske igre u lipnju, najavio je izbornik na početku.


Hrvatska će protiv Crne Gore prvi igrati u razdoblju između 8. i 10. lipnja na domaćem terenu, dok će se uzvrat igrati između 12. i 14. lipnja. Kako će izbornik za tu važnu akciju momčad na okupu imati vrlo kratko vrijeme, za uigravanje će mu poslužiti dvije prijateljske utakmice protiv Švedske početkom travnja, prvi susret igrat će se 5. travnja u Eskilstuni (19.15 sati), a drugi 7. travnja u Norrkopingu (16 sati).


Osvrnuo se izbornik na povlačenja iz nacionalne vrste: Jakov Gojun, Marko Kopljar, Mirko Alilović i Ivan Čupić povukli su se iz svojih razloga, razno-raznih kao što su ozljede, obiteljski problemi, godine. Na popisu nema niti Domagoja Duvnjaka, njega smo odlučili poštedjeti ove akcije iako je on izrazio želju da putuje u Švedsku, ali neće biti aktivan, rekao je Červar.


Potom je objasnio velike promjene u stručnom stožeru.

Želim se zahvaliti svima koji su bili u stručnom stožeru na Europskom prvenstvu, pomoćnim trenerima Hrvoju Horvatu i Zlatku Saračeviću, treneru vratara Vladi Šoli, kondicijskim trenerima Peri Kuterovcu i Mirku Kroli. Imamo promjena u stožeru jer su zaokupljeni u svojim klubovima, a i stožer će se smanjiti, rekao je. 


Moj prvi pomoćnik će biti Davor Dominiković, olimpijac, svjetski pobjednik. Igor Vori također je osvojio svjetski i olimpijski naslov i bit će direktor reprezentacije. Prestaje s aktivnim igranjem na kraju ove sezone i posvetit će se reprezentaciji. Trener vratara bit će Mirko Bašić, dodao je potom. 


Prije svega hvala svima u Savezu koji su mi dali šansu da ostanem uz obitelj kao što je HRS. Siguran sam da ću dati sve od sebe, kao i na terenu. Sretan sam i novi izazov je ispred mene. Bit će puno novih imena, ali treba zasukati rukave i raditi, rekao je u prvom obraćanju novinarima u novoj ulozi Igor Vori. 


Davor Dominiković kaže: Bio sam iznenađen pozivom. To je velika čast i obaveza. Imam iskustvo pomoćnog trenera u Dubravi.


Dominiković je igraču karijeru završio prije manje od dvije godine, a trenerskim se poslom počeo baviti prošloga ljeta kada ga je Vlado Šola angažirao za svog pomoćnika u RK Dubrava.


ŠIRI POPIS REPREZENTATIVACA ZA ŠVEDSKU:


VRATARI: Ivan Stevanović (Schaffhausen), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (Vive Kielce)


IGRAČI: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Tin Kontrec, Damir Bičanić, Domagoj Pavlović (svi PPD Zagreb), Ivan Vida (Dubrava), Manuel Štrlek, Marko Mamić (oba Vive Kielce), Lovro Mihić, Šime Ivić (oba Wisla Plock), Marin Jelinić (Nexe), Kristian Bećiri (Celje PL), Marino Marić (Melsungen), Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goeppingen), Ilija Brozović (Hannover), Halil Jaganjac Metalurg), Stipe Mandalinić (Fuchse Berlin), Luka Cindrić, Igor Karačić (oba Vardar), Luka Stepančić (Paris SG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay), Ivan Sršen (Pick Szeged)


Vezane vijesti
Ažurirano: 6.8.2023. 11:29:29

Create Account