HRVATSKA U POLUFINALU!!! U Pariz na Norvešku

Autor: Vladimir Beštak
Objavljeno: 24.1.2017. 22:49:33
HRVATSKA U POLUFINALU!!!  U Pariz na Norvešku

Foto: Hina - Marko Mamić u akciji protiv Španjolaca

MONTPELLIER, 24. siječnja 2017. (Hina) - Hrvatski su rukometaši u dramatičnoj završnici četvrtfinalnog dvoboja u Montpellieru uspjeli sačuvati prednost, slaviti protiv Španjolaca sa 30-29 (17-15) i na taj način izboriti mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva u Francuskoj, gdje ih u petak čeka Norveška.


Nakon lošeg ulaza u utakmicu i vodstva Španjolaca od 2-0, hrvatski su rukometaši uspjeli već u šestoj minuti uspjeli doći do prvog vodstva. Raspoloženi Marko Mamić bio je najsnažnije oružje Hrvatske u prvom poluvremenu, u kojem je naš lijevi vanjski postigao čak osam pogodaka. Španjolci su, s druge strane, brzim kontrama, brzim centrom i preko lijevog krila Angela Fernandeza stalno držali priključak. Za prednost od dva pogotka na poluvremenu zaslužan je Luka Cindrić koji je u posljednjoj sekundi postigao pogodak.
Nažalost, u prvom se poluvremenu ozlijedio Luka Šebetić pa je na desnom vanjskom jedino rješenje ostao Luka Stepančić.
Sjajno su izabranici Željka Babića otvorili drugo poluvrijeme i serijom 4-1 u 35. minuti stigli do velikih +5 (21-16). No, malo po malo, Španjolci su počeli stizati prednost i već u 45. minuti su stigli na samo jedna gol minusa. U 54. minuti Španjolska je došla do izjednačenja (28-28). Zahvaljujući u drugom poluvremenu raspoloženom Ivanu Stevanoviću, Španjolci nisu uspjeli potpuno preokrenuti rezultat. Hrvatski je vratar u drugom dijelu skupio devet obrana, zaustavljajući Španjolce i kad je hrvatska obrana bila probijena.
Pogocima Duvnjaka i Zlatka Horvata naša je reprezentacija u 58. minuti ponovno došla +2 (30-28). Europski doprvaci su minutu i pol prije kraja iz sedmerca smanjili na 29-30 za infarktnu završnicu. Luka Cindrić je imao 20 sekundi prije kraja šut za pobjedu, no zaustavio ga je španjolski vratar. Ipak, Španjolci nisu uspjeli organizirati smisleniji napad, a posljednji, očajnički pokušaj Aguinagaldea završio je u hrvatskom obrambenom bloku.
Slavlje Hrvata u Montpellieru moglo je početi, jer su naši rukometaši uzvratili Španjolcima za poraz u polufinalu Europskog prvenstva u Poljskoj prije godinu dana i ostali u borbi za odličja na SP-u u Francuskoj. Marko Mamić za svojih je devet pogodaka proglašen igračem utakmice. Pet pogodaka postigao je Cindrić, četiri Zlatko Horvat, a tri Željko Musa. Španjolce je sa sedam pogodaka predvodio Angel Fernandez.
Izabranicima Željka Babića slijedi selidba u Pariz i dva dana za odmor i pripremu za polufinalni dvoboj s Norveškom, koji je na rasporedu u petak, 27. siječnja, s početkom u 20.45 sati. Bit će to šesti polufinale za Hrvatsku na svjetskim prvenstvima i pokušaj da se naši rukometaši po peti put probiju do finala.

Montpellier L'Arena

HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 30-29 (17-15)

Suci: Gjeding i Hansen (Danska)

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Mihić, Duvnjak 3, Stepančić 2, Gojun 1, Matulić, Horvat 4 (1), Kontrec 2, Mandalinić, Štrlek, Musa 3, Jotić, Mamić 9, Šebetić 1, Cindrić 5

ŠPANJOLSKA: Perez de Vargas, Corrales; Gurbindo 1, Fernandez 7, Rivera 3 (2), Tomas 3, Entrerrios, Dujshebaev 5, Sarimento 1, Aguinagalde 1, Canellas 2, Morros, Guardiola 1, Goni 2, Balaguer 3, Figueras

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Španjolska 2 minute

SEDMERCI: Hrvatska 1/1, Španjolska 2/3

(Hina) xggab yggab


Create Account