Jučerašnjim porazom od Dubrave rukometaši Sesveta umanjili izglede za Ligom za prvaka

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 4.3.2019. 14:54:39
Jučerašnjim porazom od Dubrave rukometaši Sesveta umanjili izglede za Ligom za prvaka

Foto: Sesvete danas, Borko Samec

U 17. kolu Premijer lige sinoć u Dubravi domaća Dubrava pobijedila je Sesvete s 28:24 (13:14) čime su izgledi Sesvećana za igrom u Ligi za prvaka svedeni na minimum.



Dubrava je bolje ušla u susret i u 8. minuti vodi sa 6-3, a prednost od tri gola imala je do 18. minute (11-8). Nakon toga je uslijedila serija od četiri uzastopna pogotka naših rukometaša i mini preokret za vodstvo 12-11. Tu prednost Sesvećani su sačuvali do odlaska na odmor (14-13). U nastavku gosti desetak minuta igraju dobro, a nakon toga je uslijedila crna rupa i povratka u utakmicu više nije bilo.  Na vratima Dubrave razbranio se Dominik Marković, a naša obrana nije bila na razini kao u drugoj polovici prvog poluvremena. Iako je vratar Sesveta Ivan Panjan obranio 12 lopti, gotovo kao protivnički vratari zajedno, nije uslijedio dodatak momčadi. 


Dubrava je od 41. do 56. minute napravila seriju 9-2 i zasluženo došla do pobjede. Završilo je rezultatom 28-24 za domaći sastav. Najbolji strijelac utakmice s 8 pogodaka bio je Luka Vinković, koji je dres Sesvete nosio u sezoni 2016./17.


Ovim su porazom rukometaši Sesveta jako su umanjili priliku za ulaskom u Ligu za prvaka, jer je Poreč neobjašnjivo izgubio od Spačve na svom terenu. U posljednjem kolu Sesvete treba pobijediti Rudana, Spačva izgubiti na svom terenu od slabe ekipe Rudara, a Zamet u gostima izgubiti od posljednje plasirane Gorice. Riječ je o previše nevjerojatnosti da bi se obistinile. 


Nakon 17. kola Sesvete su šeste sa 16 osvojenih bodova, a idući protivnik, Rudan Labin, od kojeg su Sesvećani izgubili u kupu prošli tjedan nalazi se na 7. mjestu sa bodom manje. Vjerujemo da su naši igrači dovoljno motivirani da im uzvrate za poraz.


MRK Sesvete: Ivan Panjan 12/40, Marko Pranjić; Neven Grgurić 2, Mislav Šuker, Marko Mihaljević 3, Marko Šehić, Nikola Mirosavljević 1, Patrik Gramnjak, Marko Jurakić 2, Nikola Jelovčić, Darko Mršić 1, Vito Bahtijarević 4, Leon Strbad 7, Krešimir Krešić 2, Alen Šušnja 2.


Trener: Davor Dominiković



Rezultati 17. kola:





Tablica:




Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 8:00:50

Create Account