Mlade sesvetske rukometašice šeste u Umagu

Autor: Borko Samec
Objavljeno: 12.3.2018. 11:32:51
Mlade sesvetske rukometašice šeste u Umagu

Foto: HRS

Proteklog je vikenda u Umagu odražna zvršnica državnog prvenstva Hrvatske za kadetkinje.


Mlade sesvetske rukomertašice u konkurenciji deset ekipa osvojile su šesto mjesto.  Prvenstvo su osvojile Bjelovarčanke ispred Podravke i Ivanića.  Naše su rukometašice bile solidne i u dvije zadnje utakmice izgubile s tek po jednim golom razlike, a četvrto plasiranom Dalmatinkom i petom Lokomotivom.
 
Upravo je jučerašnja utakmica za peto mjesto bil napeta, no na kraju RK Sesvete Agroproteinka – RK Lokomotiva 12:13 (8:7).

Gotovo izjednačenu utakmicu igrale su Lokomotiva i Sesvete u zagrebačkom srazu. Sesvete su krenule s 2:0, a dvije Nike, Vajdić i Vojnović u desetoj minuti preotimaju vodstvo na Lokomotivinu stranu i postavljaju 3:2. Minimalne prednosti izmjenjivale su se između ekipa, a na odmor s pogotkom prednosti odlaze Sesvete (8:7).

U nastavku, mali broj golova. Nakon prvih deset minuta tek je bilo 9:9, a s trećim uzastopnim golom Lokosice dolaze do vodstva 10:9. Mia Brkić vraća na 10:10 i kreće zanimljivih zadnjih pet minuta. Prvo su povele Sesvete pa se Lokomotiva vratila. Na kraju zadnji napad Sesvete ne iskorištavaju zbog prekršaja u napadu i utakmica završava slavljem Lokosica 13:12. Kod Lokomotive po tri gola imale su Vanja Perenčević, Lara Miholić i Nika Vajdić, a kod Sesveta najefikasnija je bila Mia Tupek s četiri gola.

Čestitamo našim mladim nadama na velikoj borbi.


Vezane vijesti
Ažurirano: 22.4.2024. 9:06:51

Create Account